Semra Güzel hadisesinin dört önemli boyutu

HDP’li Semra Güzel Edirne üzerinden yurtdışına kaçmaya çalışırken Silivri’de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın(MİT) ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonuyla yakalandı. Güzel’in kaçmasına yardım ettiği belirtilen iki kişi de Güzel ile birlikte gözaltına alındı.

Önce dokunulmazlığı kaldırılan ardından millet vekilliği düşürülen ve hakkında soruşturma başlatılan Semra Güzel artık Türk yargısına hesap verecek.

HDP’liler, Semra Güzel’in milletvekili, siyasetçi olduğunu ileri sürerek siyaset kurumuna, yargıya, emniyete ve operasyonun perde arkasındaki MİT’e saldırıyor. Oysa olay, hiç de söyledikleri gibi değil.

SuperHaber’in ortaya çıkardığı skandalı hatırlayacak olursak, HDP söyleminin bomboş olduğu da ortaya çıkacaktır.

Şöyle ki Güzel;

- Herhangi bir terörist yakınının gidemeyeceği kamplara gitmiştir.

- Herhangi bir terörist yakını o kamplara gitse bile yine de giremeyecekleri alanlara girmiştir.

- Özetle Semra Güzel, örgüt hiyerarşisinden bir militanın hareket etme serbestisine sahip olduğunu gösterir gibi hareket etmiştir.

Bu nedenle mesele Semra Güzel’in sözlüsü olduğu iddia edilen kişiyi ziyaret değil, mesele Semra Güzel’in örgüt hilerarşisi çerçevesinde hareket ettiğini gösteren kuvvetli delillerdir.

Ayrıca HDP’lilerin iddia ettiği gibi dönem çatışmasızlık dönemi değildir. Devlet çok sayıda operasyonu durdururken, terör örgütü saldırılarına devam etmiş, bu saldırılarda çok sayıda güvenlik görevlimiz şehit olmuş, yine çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Şimdi söz yargıda. Bu sürecin dikkat çeken 4 boyutu var:

- Birinci boyut, Semra Güzel’in ortadan kaybolduktan sonra başlayan ve yakalandığı ana kadar geçen dönem. Bu dönemde Güzel’in saklanmasına kimler yardım etti? Kimler sahte kimlik düzenledi? Kimler finanse etti? Bir organizasyon varsa bu organizasyonda kimler var? Terör örgütü bağı var mı? Bunların ortaya çıkacağı bir boyut.

- İkinci boyut; Güzel’in örgüt hiyerarşisinde olup olmadığının netleşeceği boyut. Bu konuda kuvvetli deliller var. Bu çerçevede yargı sürecinde her soru yanıt bulacak.

- Üçüncü boyut; psikolojik. Semra Güzel’in yakalanması örgüte psikolojik anlamda da darbe vuracak. Semra Güzel gibi öne çıkan figürlerin, eskiden başarılı olan firar yöntemlerini kullanmasına rağmen MİT’in son derece başarılı çalışması ile yakalanması örgütsel anlamda da özellikle tabanda olumsuz piskoloji oluşturacak. Bu konuda MİT’in, terör elebaşlarını tek tek etkisiz hale getirmesi de yine aynı şekilde örgütte moral bozukluğu oluşturdu.

- Dördüncü boyut da HDP ile ilgili. Güzel’in yargılanma sürecinde ortaya çıkacak ek bilgiler, HDP kapatma davasında ek deliller olarak dosyaya girecektir.

Skandalı ortaya çıkaran SuperHaber ailesi olarak biz de süreci yakından takip ediyor olacağız.

Diğer Yazıları