Şemame ne demek? İbrahim Tatlıses'in şarkısında geçen Şemmame şemmamme ne anlama geliyor?

Şemmame ne demek merak ediliyor. İbrahim Tatlıses'in sunduğu İbo Show'da konuklarla birlikte söylediği kürtçe şarkı şemmame şemmamme ne anlama geliyor?

Şemmame ne anlama geliyor, Kürtçe şemmame şemmamme ne demek? Kürtçe kelime şemmamme Türkçe anlamı nedir? merak konusu oldu. İşte şemmame kelimesinin anlamı.

ŞEMMAME ŞEMMAMME NE DEMEK?

İbrahim Tatlıses’in en bilinen şarkılarından biri olan ve bazı düğünlerde halay çekilen Şemame şarkısının anlamı merak ediliyor. Bilindiği gibi şarkının sözleri Kürtçe’dir. Ancak Şemame kelimesi Arapça kökenlidir. (ﺷﻤّﺎﻣﻪ) i. (Ar. şemm “koklamak”tan şemmāme): Güzel kokan ancak yenmeyen ve üzeri benekli küçük bir meyve anlamında gelmektedir. ‘’Mec’’ ise ufak tefek kimse anlamındadır.

İbo Show konukları kimler? 16 Ocak İbo Show programa katılacak isimler! -  Takvim

Şemame şarkısının sözleri

Şemamê Şemamê Şemamê bûkê
Domamê domamê domamê bûkê
Şemam bûka mele
Domam bûka mele
Genim da zerdele
Nehişt para mele
Revî çû ser kele
Şemamê tîto vît e

Şemame ne demek? İbrahim Tatlıses'in şarkısında geçen Şemmame şemmamme ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Star TV şemmame ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.