Sema Maraşlı yine kadınları hedef aldı!

Bir öğrencinin taciz haberini paylaşarak "Feministler teröristlerden daha tehlikeli." diyen ve bu sözleri nedeniyle Akit TV yayınında olduğu sırada kanal önünde protesto edilen yazar Sema Maraşlı, tepki çeken bir açıklama daha yaptı. Anayasal hak olan protesto hakkını 'şımarıklık' olarak gören Maraşlı, İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı.

Sosyal medya hesabından Ege Üniversitesi'nde bir kadın öğrencinin taciz edilmesi üzerine üniversite yönetimini açıklama yapmaya çağıran videoyu alıntılayarak, "Dağda teröristler, şehirde feministler güzel ülkemize saldırıyorlar. Feministler teröristlerden daha tehlikeli. Kimi kurgu kimi gerçek her gün bir taciz haberiyle görünüşte erkeklere aslında devlete saldırıyorlar. Devlet onları neden korumuyormuş" paylaşımı yapan Sema Maraşlı yine tepkileri üzerine topladı.

Sema Maraşlı yine kadınları hedef aldı!

Üniversiteli Kadın Kolektifi, bu sözler üzerine Maraşlı'nın Akit TV'de canlı yayında olduğu sırada kanal önünde toplanarak protesto gösterisinde bulundu.

PROTESTOYU 'ŞIMARIKLIK' OLARAK NİTELENDİRDİ

 Anayasal hak olan protesto gösterini 'şımarıklık' olarak nitelendiren Maraşlı, KADEM'in de desteklediği İstanbul Sözleşmesi'ni suçlayarak şu ifadeleri kullandı:

"'Kadınlara düşman olamazsınız.' diyen çevrelerin sabah akşam yaptıkları erkek düşmanlığıdır. Diyorlar ki 'erkeklere her türlü hakareti edebilirsiniz. Erkek düşmanlığı yapabilirsiniz. Bunlar problem değil ama bir kadın kadınlarla ilgili eleştiride bulunamaz.' "

"KENDİLERİNE HAK GÖRMEYE BAŞLADILAR"

"Bunu devlet yetkilileri çok iyi görmeli. Bu kadınları siz bu hale getirdiniz. 6284 Sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi ile bu kadınları siz şımarttınız. Bugün hem Twitter'daki protestolar hem de televizyona gelmeleri bu kadınların her şeyi yapmalarını kendilerine hak görmeye başladıklarını gösteriyor. Neden? Çünkü 6284 Sayılı zulüm yasası ile kadınları şımartıyorlar."

KADEM İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ NEDEN DESTEKLİYOR?

Kadın ve Demokrası Derneği'nin (KADEM) desteklemesi nedeniyle gündeme gelen İstanbul Sözleşmesi'ni eleştiren Maraşlı bu sözleriyle büyük tepki çekti. 

Bilindiği gibi İstanbul Sözleşmesi'nde yer alan LGBTİ+ haklarına kapı aralayan maddeler bir dönem tartışma konusu olmuş, KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"İstanbul Sözleşmesi temel olarak şiddetle alakalı bir sözleşme olup, eşcinsellerin haklarını düzenleyen bir sözleşme değildir. Ama bu sözleşmenin içinde örfümüze, dinimize uygun olmayan bazı maddeler olduğunun da farkındayız.

KADEM’in temel çalışma alanlarından biri şiddet olduğu için, bu sözleşme ile olan ilintisi de şiddetle alakalı maddeleri. Şiddetten mağdur olan kadınların davalarına müdahil olduğumuz için ister istemez bu sözleşme de ilgi alanımıza girmiş oldu."

 

Sema Maraşlı yine kadınları hedef aldı! ile ilgili etiketler Ege Üniversitesi Akit TV KADEM protesto sema maraşlı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.