Selvi: Kılıçdaroğlu'nun bu yolculuğa Erdoğan ziyaretiyle başlaması gerekiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi son yazısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme yolculuğu" kararını değerlendirdi. Selvi, "Kılıçdaroğlu, en çok Erdoğan’a hakaret ettiği için, helalleşme yolculuğuna önce Erdoğan’la başlaması gerekiyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta sonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla helalleşme yolculuğuna çıkacağını duyurması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları kendi partisinde de rahatsızlığa neden oldu.

CHP liderinin kimlerle helalleşeceği merak konusu olurken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi son yazısında Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' kararını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğine vurgu yapan Selvi, CHP liderinin helallik ziyaretine Erdoğan'dan başlaması gerektiğini söyledi. Selvi, "Bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem’i takibe alacağım. İletişim Başkanlığı’nı arayıp Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan helalleşme randevusu istedi mi, diye soracağım." ifadesini kullandı.

İşte Selvi'nin konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri;

KİMLERLE HELALLEŞMELİ?

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca CNN Türk’te yayına çıktığı için ihraç ettiği CHP’lilerle de helalleşmesi gerekiyor. Boykot ettiği CNN Türk’le helalleşmeli.

Tehdit ettiği memurlar ile helalleşmesine ise hiç değinmeyeceğim.

Ama kontrollü darbe ve tiyatro dediği 15 Temmuz’dan dolayı şehit aileleri ve gazilerle helalleşebilecek mi?

28 ŞUBAT’LA

28 Şubat’ın arkasında yer aldıkları ve başörtüsü zulmünü destekledikleri için demokratlarla ve dindarlarla helalleşebilecek mi?

MENDERES AİLESİ’YLE

27 Mayıs darbesini destekleyen CHP’nin lideri olarak Menderes ve ailesi ile Demokrat Partililerle ve darbe mağdurları ile helalleşebilecek mi?

DERSİMLİLERLE

Dersimli bir lider olarak, yaşatılan acılardan dolayı hemşehrileriyle helalleşebilecek mi? Kılıçdaroğlu’nun yaptığı röportajda İhsan Sabri Çağlayangil, ”Mağaralara iltica etmişlerdi. Ordu, zehirli gaz kullandı. Mağaraların kapısının içerisinden bunları fare gibi zehirledi” demişti.

Kılıçdaroğlu, CHP olarak size bu zulmü yaptık. Mağaraların içinde sizi zehirledik. Ey Dersimliler, sizden özür diliyorum. Gelin helalleşelim, diyebilecek mi?

HELALLEŞME SINAVI

Helalleşmek samimiyet ister. Kılıçdaroğlu, ciddi bir özeleştiri yapıp CHP’nin neden olduğu zulümleri ortaya koyabilecek mi? Dindarlardan, Kürtlerden, Alevilerden özür dileyebilecek mi?

Bunu yaparsa samimi olur. Yoksa inandırıcı olmaz.

O videoyu yayınladığı andan itibaren Kılıçdaroğlu, samimiyet testi ve helalleşme sınavında.

Selvi: Kılıçdaroğlu'nun bu yolculuğa Erdoğan ziyaretiyle başlaması gerekiyor ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan helalleşme yolculuğu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.