Selden etkilenen bölgeler afet bölgesi olarak ilan ediliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Rize, Düzce ve Artvin'de selden etkilenen bölgeler 'Genel hayata etkili afet bölgesi' ilan ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesi ilan edilen bölgelerde vergi ertelemesi ve esnafa destek gibi uygulamaların hayata geçirileceğini açıkladı.

Karadeniz'de meydana gelen sel felaketleri sonrası vatandaşları yaralarının sarılması için çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize, Artvin ve Düzce'deki sel felaketleriyle ilgili paylaşım yaptı. Erdoğan selden etkilenen bölgelerin adet bölegesi ilan edildiğini söyledi. Erdoğan,"Yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesi ilan edilen yerlerde, vergi ve SGK prim ödemelerinin erteleneceğini, eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacağını duyurdu.

Erdoğan sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Rize, Artvin ve Düzce illerimizde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz. Emek veren ilgili tüm kurumlarımıza, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Afet bölgesi ilan edilen yerlerde:

Vergi ertelemesi uygulanacak

Esnafın SGK prim ödemeleri ertelenecek

Eşya zararları karşılanacak

Esnaf kredilerinin geri ödemeleri ertelenecek

Acil destek paketi hazırlanacak

İşyeri ve araç zararlarının karşılanması için destek sağlanacak

 

Selden etkilenen bölgeler afet bölgesi olarak ilan ediliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı ile ilgili etiketler Rize Düzce Artvin Sel (Doğa olayı) Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.