Selçuk Çebi kimdir? Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşaviri Selçuk Çebi kaç yaşında?

25 Aralık 2021 Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları'na göre ünlü grekoromen güreşçi Selçuk Çebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşavirliği'ne atandı. Peki Selçuk Çebi kimdir, kaç yaşında?

1982 doğumlu olan Türk Grekoromen güreşçi Selçuk Çebi, 25 Aralık Resmi Gazete'de yer alan atama kararına göre Gençlik ve Spor Bakanlığında açık bulunan spor müşavirliğine atandı. Peki şampiyon güreşçi Selçuk Çebi kimdir?

SELÇUK ÇEBİ KİMDİR?

1982 Trabzon doğumlu olan Selçuk Çebi, 1994’te Araklı İmam hatip lisesi’nde eğitim görürken emekli memur olan babası Hasan Çebi’nin teşvikiyle güreşe başladı. Selçuk Çebi, 7 kardeşten profesyonel olarak spor yapan tek kişidir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu mezunudur. Daha sonra Trabzon Belediyespor ve Çaykur’da spor yaşantısını sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da lisanslı olarak mindere çıksa da Selçuk Çebi, antrenörü Mustafa Şahin’le çalışmalarına Trabzon’da devam ediyor.

*Almería’da yapılan 2005 Akdeniz Oyunları’nda 66 kg grekoromende Türkiye’ye altın madalyayla dönen Selçuk Çebi, İzmir’de düzenlenen 2005 Yaz Üniversite Oyunları’nda 66 kg grekoromen stilde altın madalya kazandı.

*Herning’de gerçekleşen 2009 Dünya Güreş Şampiyonası 74 kg grekoromen stilde Avrupa Şampiyonu oldu.

*Vilnüs’teki 2009 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Selçuk Çebi, Belaruslu Aliaksandr Kikiniou ile Avrupa Üçüncülüğü’nü paylaştı.

*Selçuk Çebi, 2010 yilinda Rusya’nin baskenti Moskova’da düzenlenen büyükler dünya sampiyonasinda, 74 kiloda ikinci kez dünya sampiyonu olmustur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selçuk Çebi kimdir? Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşaviri Selçuk Çebi kaç yaşında? ile ilgili etiketler Gençlik ve Spor Bakanlığı selçuk çebi kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.