Selçuk Bayraktar'ın gençlere öğüdü büyük beğeni topladı

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Telegram kanalından mühendis gençlere öğüt verdiği bir video paylaştı. Mühendisliğini şairliğe olan benzerliğine vurgu yapan Selçuk Bayraktar, "Ben bütün mühendis genç kardeşlerime mesleğini sevmelerini, ona derinlemesine odaklanmalarını ve tüm gayretlerini büyük bir azimle sergilemelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp hesabını sileceğini ve bundan böyle Telegram'da olacağını duyuran Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Telegram kanalından yeni bir paylaşımda bulundu. 

Paylaşımına "Bazen... 'Uyanır gece yarısı Yoktan sevda yaparım... Adamım, bu küçük işlere ben bakarım, yanarım. Benim adım Ebruli, biraz gerçek biraz rüya...'" notunu düşen Selçuk Bayraktar, gençlere tavsiyelerde bulundu.

"AYNI ŞAİRLİKTE OLDUĞU GİBİ İLHAM GEREKİYOR"

Mühendislik ve tasarım işleri ile uğraşanlara "Bazen o yaptığınız işleri şiir yazmaya benzetiyorum." diyen Selçuk Bayraktar, "Aynı şairlikte olduğu gibi ilham gerekiyor. Bazen çözmeniz gereken çok karmaşık teknik problemler olabiliyor. O ilhamın da gelmesi için bazen uzun süre ona kafa yormanız gerekiyor. Ve bir şekilde insan zamanla ve doğru an geldiğinde sonuca ulaşabiliyor. Doğru an geldiğinde işte ilhamla birlikte problem kolaylaşabiliyor."  ifadesini kullandı.

Selçuk Bayraktar'ın gençlere öğüdü büyük beğeni topladı

"TÜM GAYRETLERİNİ BÜYÜK BİR AZİMLE SERGİLEMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM"

Bunun insana  büyük bir tatmin ve mutluluk veren bir durum olduğunu söyleyen Bayraktar, "Büyük bir gayretle uğraştınız matematiksel bir problem olabilir, teknik bir problem olabilir bunun zaman içinde emekle çözüme ulaşması, bunu bir ideal uğruna yapmak da insanı çok mutlu eden, tatmin eden bir duygu. Ben bütün mühendis genç kardeşlerime mesleğini sevmelerini, ona derinlemesine odaklanmalarını ve tüm gayretlerini büyük bir azimle sergilemelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Selçuk Bayraktar'ın bu konuşması sosyal medyada büyük ilgi gördü. Twitter'da Bayraktar'ın videosunu paylaşan gençler tavsiyeler için teşekkürlerini iletti.

 

Selçuk Bayraktar'ın gençlere öğüdü büyük beğeni topladı ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar şiir video BAYKAR mühendislik şairlik

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.