Selçuk Bayraktar’ın 15 yıl önceki iddialı çıkışı, bugün TSK’ya güç katıyor

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’ın 15 yıl önceki iddialı çıkışı bugün birer birer gerçekleşiyor… Bugünlerde Baykar’ın ürettiği İHA ve SİHA’lar, İdlib’de katil Esed’e ait ne varsa yerle bir ediyor!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın gece ve gündüz ihtiyacı olan yakın menzil keşif, gözetleme, hedef tespit faaliyetlerini gerçekleştirmesi maksadıyla 2005 yılında Mini İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi başlatılmıştır. Bu tipte bir hava aracı ile askerimizin kendi hayatını riske atmadan, bulunduğu bölgenin etrafının gözlemlenmesine imkân sağlayacak, sırtta taşınabilen, ihtiyaç duyulduğunda kolayca monte edilip uçurulabilen bir sistem geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Katılımcı yerli firmalardan kendi prototip sistemlerini uçuş gösterimleri ile tanıtılması istenmiştir. Bu kapsamda Baykar bünyesinde gövdesinden elektronik kontrol sistemlerine kadar milli ve özgün olarak prototip mini iha geliştirilmiştir.

Halen Baykar’da teknik müdür olarak görev yapan Selçuk Bayraktar o dönemde Amerika’nın en prestijli mühendislik okullarından olan MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) doktora çalışması kapsamında agresif manevra kabiliyetine sahip helikopterlerin uçuş kontrol sistemlerini geliştirmekteydi.

2005 Ekim ayında TAI tesislerinde gerçekleştirilen mini iha uçuş gösterimi için Türkiye’de bulunan Selçuk Bayraktar başarıyla tamamlanan uçuşların hemen akabinde bu duygusal konuşmayı gerçekleştirmiştir.

Bu demo sonrasında 2006 Ekim tarihinde Baykar firmasından 19 Sistem Mini İHA (76 Uçak ve 38 YKİ) sipariş verilmiştir. Bu proje kapsamında geliştirilen yeni tip Bayraktar Mini İHA Sistemleri ilk olarak 2007 Aralık ayında başarılı geçen kabuller sonrasında aktif operasyonel kullanıma girmiştir. Kaynak: Baykar Technologies

Selçuk Bayraktar’ın 15 yıl önceki iddialı çıkışı, bugün TSK’ya güç katıyor ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar İHA SİHA
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.