Selçuk Bayraktar'dan babası Özdemir Bayraktar'a duygusal veda! "Rehberim Hakk'ın rahmetine yürüdü"

Türk savunma sanayinin gerçek mimarı, Haluk ve Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar'ın hayatını kaybetmesinin ardından başta oğlu Selçuk Bayraktar olmak üzere kendisini tanıyan isimler çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Selçuk Bayraktar, duygusal bir paylaşım yaparak "Rehberim, dava arkadaşım Hakk'ın rahmetine yürüdü."dedi.

Babası Özdemir Bayraktar'ın vefatıyla ilgili Selçuk Bayraktar'dan duygusal paylaşım bir paylaşım geldi. Bayraktar'ın paylaşımında, "Babam, canım, arkadaşım, rehberim, dava yoldaşım Hakk'ın rahmetine yürüdü. Kanını, canını, sağlığını, varlığını milletimizin tam bağımsızlık mücadelesine vakfetti." ifadeleri yer aldı.

 

Selçuk Bayraktar'dan babası Özdemir Bayraktar'a duygusal veda! "Rehberim Hakk'ın rahmetine yürüdü"

"YERLİ VE MİLLİ KAVRAMINI BAŞLATTI"

Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak ise Özdemir Bayraktar'ın vefatının ardından, "Bir dahiydi, yerli ve milli kavramını başlattı" dedi.

Albayrak, "Özdemir bir dahiydi. Ona ilham olan Ebrehe'nin saldırısına karşı ebabil kuşlarının mücadelesiydi. Kabeyi yıkmak için gelenlerin geri dönüşü ona ilham olmuştu ve helak olmuşlardı. Ebabil kuşları ona ilham oldu. Kafayı ona takmıştı. Biz oyuncak zannediyorduk.

"ÇOK DUYGULU ANILARIM VAR, BİR DAHİYDİ"

Aradan yıllar geçti tesislerini kurdu. Baskına uğradı. Türkiye güya bağımsızdı o zamanlar. Geldiler ve baskın yaptılar. Aynen dedikleri şu Karadenizliyiz. Buradaki koruma konumunda olan karadeniz çocukları içeriye adam sokmazlar. Milli ve yerli mücadelesi oradan başladı. Onun için Özdemir çok duygulu anılarım var onunla ama şunu söyleyeyim size. Bir dahiydi. Ona rahmet diliyorum. Duygularım karmakarışık. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Çocuklarına ve bu millete irtihal edecek bu çalışmaları. Hoca gibiydi." ifadelerini kullandı. 

Selçuk Bayraktar'dan babası Özdemir Bayraktar'a duygusal veda! "Rehberim Hakk'ın rahmetine yürüdü" - Resim : 2

"BU ÜLKEYE ÇOK HİZMETİ VAR, ADI HEP YAŞAYACAK"

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, "Bu ülkeye çok hizmeti var. Unutulmayacak bir isim. Adı hep yaşayacak" dedi. 

İşte Kahraman'ın üzücü haber sonrası yaptığı açıklamalar:

Çok değerli bir zat, bir kardeşi ahirete yolcu etmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

Erbakan Hoca'nın yanındaydı, iyi bir teknik elemandı. Ve bugün Türkiye'de oğulları göz akımız bir noktada.

Siyasete de örnek bir insandı. Evirip çevirmeden düz giden bir insandı. Rabbim rahmet eylesin. Bu ülkeye çok hizmeti var. Unutulmayacak bir isim. Kişilerin ölüm tarihleri cesetlerinden ruhlarının çıktığı tarih değil, isimlerinin unutuldukları tarihtir. Adı hep yaşayacak. Özdemir Bey hep yaşayacak.

Selçuk Bayraktar'dan babası Özdemir Bayraktar'a duygusal veda! "Rehberim Hakk'ın rahmetine yürüdü" - Resim : 3

"BANA HER SEFERİNDE 'GELECEK İHA VE SİHA'LARDA' DERDİ"

 Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise "Elinde hep bilgasayar vardı" diyerek,

"Başımız sağolsun. Özdemir ağabey, bu ülkenin çok büyük değerlerinden bir tanesi. 90'lı yılların başlarında haftada bir iki gün görüşüyoruz. Siyasi çalışmaların içindeyken elinde hep bilgisayar vardı.

Bir gün bana 'Murat, Bizim çok zorluklarımız var. Büyük manilerle karşılaşıyoruz. Bu işlerin yaptırılmaması için her yöntem deneniyor. Sonunda bir firma geldi ve bize aklımızı alacak para teklif etti. Biz kabul etmedik.' dedi. O büyük paraları kabul etmeyen bütün varını yoğunu ülkenin bağımsızlığında gören bir insandı. Büyük fedakarlıklar yapmış bir insandı. Hayatını riske etti. Cumhurbaşkanımız ve devletimizin ilgili kurumlarıyla ortak çalıştı. Önce vatanım milletim diyen bir ağabeydi. Çok çalışkandı. Bilimi yakınen takip ederdi. Bana her seferinde 'Muratcığım gelecek bunda' diyerek İHA ve SİHA'ları gösterirdi." diye konuştu.

Selçuk Bayraktar'dan babası Özdemir Bayraktar'a duygusal veda! "Rehberim Hakk'ın rahmetine yürüdü" - Resim : 4

"ÜRETMEK, YAPMAK DENEN KONULARDA ENGEL TANIMIYORDU"

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise vefat haberinin ardından "Bütün milletimize baş sağlığı diliyoruz. Acımız büyük ama katkıları da büyük. Ağabeyimiz, gerçekten çok çok taktir edilecek bir insan. Güzel sohbetlerimiz ilişkilerimiz oldu günler geçirdik. Projeleri beraber konuştuk. Allah mekanını cennet eylesin. Üretmek yapmak denen konularda kararlılık denen konularda gerçekten hiçbir engel tanımıyordu. Bir şeyin yapılamayacağı konusunu asla kabul etmeyen kararlılığı vurgulayan bu konuda bir Karadeniz inadını bütün varlığıyla sahaya koyan düşünen pratik zekalı bir büyüğümüz. Türk Savunma Sanayii'nde nelerin yapılabileceğini bir örneği gösterdi. Bu ideali aşıladı."

.

Selçuk Bayraktar'dan babası Özdemir Bayraktar'a duygusal veda! "Rehberim Hakk'ın rahmetine yürüdü" ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar Özdemir Bayraktar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.