TEKNOFEST İBB yüzünden mi İstanbul'da yapılmadı?

Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına konuk olan Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, merak edilen soruları yanıtladı. İBB ile T3 Vakfı arasındaki gerilim ile ilgili konuşan Bayraktar, TEKNOFEST'in bu yıl Gaziantep'te yapılmasının bu olayla bir ilgisi olmadığını belirtti.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu.

Bayraktar İHA ve SİHA'larla ilgili açıklamada bulunan Selçuk Bayraktar, üretilen silahların yurt dışına satılıp satılamayacağı sorusuna yanıt verdi.

Bayraktar, "Bizim ne üretebilme ne satabilmeyle ilgili bir tasarrufumuz yok. Tümüyle devletin kontrolünde. Tüm dünyada bu böyle. Milli Savunma Bakanlığı'nın, Savunma Sanayi Başkanlığı'nın kontrolünde" dedi.

Üretilen uçakların tamamen özgün ve yerli olduğunu belirten Bayraktar, "Gökyüzü yalan kabul etmez. Bir yerinde yanlış yapacak olsanız, o uçağın uçması mümkün değil. Dolayısıyla bu sistemlerin hepsi tümüyle milli. Elbette alt sistemler için yurt dışından tedarik ettiğimiz şeyler oluyor. Ama bunların kritik tedarik zincirinde olmaması gerekiyor." diye konuştu.

TEKNOFEST İBB yüzünden mi İstanbul'da yapılmadı?

"BİZ SADECE 'DENE YAP' ATÖLYELERİMİZİ İBB İLE BİRLİKTE YAPMAMA KARARI ALDIK"

TEKNOFEST'in bu yıl İstanbul'da yapılmama nedeninin İBB ile yaşanan sorunlar olduğu yönündeki iddialara da yanıt veren Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kere oradaki polemik TEKNOFEST ile ilgili değil. T3 Vakfı'nın verdiği eğitimlerle alakalı. Biz 2017 yılında İBB ile 'Dene Yap' dediğimiz bir program hazırladık. İBB ile bir protokol yaptık. Eğitimi biz vereceğiz, bir kısım malzemeyi biz vereceğiz bunun yanında maddi destek vereceğiz.

Belediye de yerleri verecek, bunun yanında maddi destek de verecek. Yani iki kurum birlikte imkanı olmayan 500 kadar gence eğitim verilecek.

Sonrasında seçim süresince kirli bir kampanya başlatıldı. Biz sonra mahkemeye başvurduk. Sonra İBB Başkanı bizimle devam etmek istedi sonra biz bir yıl daha devam ettik. İBB TEKNOFEST'de bu yıl da paydaşımızdı.

Belediyenin TEKNOFEST'e yaptığı katkı imkanı olmayan vatandaşları oraya taşımak.  Biz sadece 'Dene Yap' atölyelerimizi İBB ile birlikte yapmama kararı aldık.

Gaziantep'in bu olayla bir ilgisi yok. TEKNOFEST'i bir yıl İstanbul'da bir yıl başka bir ilimizde yapma kararı aldık. Bu tohumlar her yere atılacak ki kalkınma olsun."

TEKNOFEST İBB yüzünden mi İstanbul'da yapılmadı? ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar SİHA İHA Cüneyt Özdemir TEKNOFEST
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.