Selami Şahin yıllar önce geçirdiği korkunç trafik kazasını anlattı: 'Kolumu keseceklerdi...'

Usta sanatçı Selami Şahin, Armağan Çağlayan'ın YouTube'da yayınlanan 'Dur Bi Dinle' programına konuk oldu. 37 yıllık eşi ve üç çocuğunun annesi Didem Şahin ile tanışma hikayesinden bahseden Selami Şahin, 1988 yılında arkadaşıyla birlikte geçirdiği ve arkadaşının hayatını kaybettiği korkunç trafik kazasını da ilk kez programda anlattı.

73 yaşındaki usta sanatçı Selami Şahin, Armağan Çağlayan'ın programında özel hayatına dair açıklamalarda bulundu. 1985 yılında hayatını birleştirdiği Didem Şahin'in kendisinin hayranı olduğunu ve evlenmeden önce 3 kez istemeye gitmek zorunda kaldığından bahseden Selami Şahin, 1988 yılında yakın arkadaşının ölümüne sebep olan trafik kazasından da söz etti.

 

İşte Selami Şahin'in 'Dur Bi Dinle' programındaki açıklamalarından satır başları...


''TÜRKÇEYİ 8 YAŞIMDA OKULDA ÖĞRENDİM''

Annem hiç Türkçe öğrenmedi, Arapça konuşuyordu. Ben Türkçeyi 8 yaşımda ilkokulda öğrendim. Rahmetli babam Arapça, Fransızca, Türkçe biliyordu. 17 yaşıma girmeden ünlendim. Ben de şaşırdım 'bana ne oldu' diye... Söz yazarlarını, bestecileri, şairleri hepsini biliyordum. 3. 45'likte ünlendim. Nota bilmem lazım ama notayı kitapların yardımıyla, hiç hocam olmadan öğrendim aileme para göndereceğim için. Soğan ekmek yiyordum, aileme bakıyordum. Hayattayken ailenin kıymetini bilmek lazım. 'Tapılacak Kadınsın' şarkısını anneme yazdım. Çok kişi eşine, sevgilisine hitap ediyor bu şarkıyı.

Selami Şahin yıllar önce geçirdiği korkunç trafik kazasını anlattı: 'Kolumu keseceklerdi...'


''DİDEM HANIM İMZALI RESMİMİ İSTEDİ, ARKASINA TELEFON NUMARAMI YAZDIM''

Kadınlar matinesi yapardık. Kulise girecektim, baktım sırada bekliyor hayranlarım resmimi imzalatmak için. Sırayla imzalıyorum... Didem Hanım geldi, imzalı resim istedi. 'Yanaktan öpebilir miyim?' dedim, 'hayır annem kızar' yanıtını verdi. 'Peki canın sağolsun' dedim. Resmi imzaladım, arkasına da telefon numaramı yazdım. Cep telefonu yoktu o zaman. Aradan zaman geçti, bir telefon geldi. 'Ben Didem' dedi. Tanıyamadım ilk başta.


''BULUŞMAK İÇİN SÖZLEŞTİK, BULUŞMAYA ANNESİ GELDİ''

Caddebostan'da buluşmak için sözleştik. Geldim baktım bir kadın. 'Kızımdan uzak durun' dedi. Annesiymiş... 'Biz sanatçıya kız vermeyiz. Amcaları mahvederler seni. Kabul etmiyoruz' dediler. Annesi taksi çağırdı, ben arabayla taksiyi takip edip evlerini öğrendim. Kartal'da nerede oturduklarını öğrendim. 'Kızım albümlerinizi yatağının üzerine koymuş, sarılıp ağlıyor. Lütfen uzak durun' dedi.

Selami Şahin yıllar önce geçirdiği korkunç trafik kazasını anlattı: 'Kolumu keseceklerdi...' - Resim : 2

Biz bir iki defa buluştuk. Didem'i bir defa istedik, vermediler. Üçüncü kez istediğimizde babası 'Bu adamı seviyor musun?' dedi. Didem cevap vermeyince 'Demek ki seviyor. Verdim gitti' dedi. Üçüncü istemede aldık kızı. 'Özledim' şarkısını eşime yazdım.


Lider'in adını Zeki Müren koydu. Doğduğunu öğrendiğinde 20 - 30 tane altın hediye etti isim babası olduğu için. Bizim nişan yüzüklerimizi de Zeki Müren taktı.

''KAZADAN SONRA KURTULMA ŞANSIMIN %10 OLDUĞUNU SÖYLEDİLER''

1988'de büyük bir trafik kazası geçirdim. Elimi alnıma koymasaydım o kazada ölmüştüm. Kolumu keseceklerdi. Allah'a şükür hayattayım. İstabul'da oldu kaza. Caddebostan'a giderken virajda önümüze kamyon çıktı. Arkadan çarptık biz kamyona mecburen. Kamyon kaçıp gitti. Yanımdaki arkadaşım vefat etti. Lider daha 1 yaşındaydı. Doktorlar 'Çok iyi bir ses, çok iyi bir sanatçı ama kurtulması %10' dediler benim için. Başıma büyük darbeler aldım. Kafama darbe yediğim için bir yerde saç var, bir yerde de yok. Şükür hayattayım.

 

Selami Şahin yıllar önce geçirdiği korkunç trafik kazasını anlattı: 'Kolumu keseceklerdi...' ile ilgili etiketler Selami Şahin Lider Şahin Trafik kazası Armağan Çağlayan Didem Şahin Dur Bi Dinle
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.