Bunu ABD'nin maşası PKK'nın siyasi uzantısı söylüyor...

HDP'nin (Halkların Demokratik Partisi) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden avukatları aracılığıyla BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

HDP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, tek "sol" cumhurbaşkanı adayının kendisi olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı;

"Her iki sağ ittifak nereye kadar bizi yok saymaya devam edecek, hep birlikte göreceğiz. Tek sol aday ve ittifak gücü olarak ben ve partim HDP her koşulda bütün ezilenlerin çıkarlarını savunmaya ve kazanımları için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda adaylardan birinin kendisi olacağından emin olan Demirtaş şunları söyledi:

"Umarım kaliteli, toplum adına yararlı, kutuplaşmayı azaltan bir seçim dönemi yaşarız. Tabii adaylar meydanlardayken ben hücrede olacağım. Bu bir adaletsizlik yaratıyor olsa da, ikinci turda diğer bütün adayların desteğini bekliyorum.

Sayın İnce, Sayın Akşener ve Sayın Karamollaoğlu ikinci turda beni desteklerse, hep birlikte ülkede demokratik bir yönetim ve adaletli bir sistem inşa edebiliriz."

Bunu ABD'nin maşası PKK'nın siyasi uzantısı söylüyor... ile ilgili etiketler HDP demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.