Selahattin Demirtaş: Ayar vermeye kalkmak hadleri değil

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İngiliz BBC'ye röportaj verdi. İYİ Parti ile HDP arasındaki krize değinen Demirtaş, "HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir, buna güçleri de yetmez." dedi. İsim vermeden eleştiride bulunan Demirtaş, "Belli birkaç kişinin bana ve partimize karşı kullandıkları dilin Cumhur İttifakı'nın ötekileştirici, zehirli dilinden farkı yok." ifadesini kullandı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin örtülü ittifak yaptığı İYİ Parti'yi faşizanlıkla suçladı.

İngiliz BBC'nin Türkçe servisine konuşan Demirtaş, "HDP ve İYİ Parti, birbirlerinin görüşlerini ve siyasetini kabul etmek zorunda değildirler" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Demokratik teamüller çerçevesinde eleştirel bir diyalog ve ilişki kurulması gerektiğine inanıyorum. Fakat İYİ Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri, her türlü diyalog ve çözüm zeminini maalesef tahrip ediyor. HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir, buna güçleri de yetmez. İsim vermeye gerek görmüyorum ama belli birkaç kişinin bana ve partimize karşı kullandıkları dilin Cumhur İttifakı'nın ötekileştirici, zehirli dilinden farkı yok."

PERVİN BULDAN'IN SÖZLERİNİ YALANLADI

Öte yandan Demirtaş, Pervin Buldan'ın "Çözüm sürecinde bize vaat edilenleri açıklamazsak namerdiz" şeklindeki çıkışıyla ilgili de konuştu. Buldan'ı yalanlayan Demirtaş, şunları söyledi:

"Benim bildiğim gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat yoktur. Vaat edilen ve edilmeyen her şey kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Asıl sorun, AKP'nin kamuoyuna açık vaatte bulunmaması ve adım atmamış olmasıdır. Çözüm süreci ne suça ne de suçlamaya konu olmayacak kadar ciddi, ahlaki ve meşrudur."

Selahattin Demirtaş: Ayar vermeye kalkmak hadleri değil ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş HDP İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.