Selahattin Demirtaş, Atatürk ile dalga geçti

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yargılandığı davada reddi hakim talebinde bulundu. Demirtaş, savunmasını yaparken Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bir Türk dünyaya bedeldir' sözü ile dalga geçti. Kürt olduğunu ve anavatanının Kürdistan olduğunu söyleyen Demirtaş, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bütün kimliklerimle barışığım. Öyle bir Kürt Jüpiter’e bedeldir filan da demiyorum." dedi. HDP'nin ittifak ortağı CHP ise bu sözlere sessiz kaldı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün görülen duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Demirtaş'ın terör örgütü propagandası yaptığı, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı ve ölen PKK'lıları övdüğünün kaydedildiği davada sanığın PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamadığı ve mitinglerde sözde 'Kürdistan' ifadesini sık kullandığı belirtildi.

2012 yılında Mardin'de yaptığı konuşmada "Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz" diyen Demirtaş ise, mahkemenin siyasi politikalar doğrultusunda hareket ettiğini savundu.

SAVUNMASINDA ATATÜRK İLE DALGA GEÇTİ

Reddi hakim talebinde bulunarak talebin gerçekleşmediği takdirde yargılanmasına 2023’te devam edilmesini talep eden Demirtaş, savunmasında Mustafa Kemal Atatürk ile de dalga geçti.

"BİR KÜRT JÜPİTER’E BEDELDİR DEMİYORUM"

Atatürk'ün 'Bir Türk dünyaya bedeldir' sözüne atıfta bulunan Demirtaş, "Kürdüm, anavatanım Kürdistan’dır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bütün kimliklerimle barışığım. Öyle bir Kürt Jüpiter’e bedeldir filan da demiyorum. Ama siz milliyetçisiniz. Peki milletini sevmek bu mudur? Yanlış yaptınız, zarar verdiniz Türkiye’ye." dedi.

HDP'NİN RESMİ HESABINDAN DA PAYLAŞILDI, CHP SESSİZ

Demirtaş'ın bu sözleri HDP'nin resmi Twitter hesabından da paylaşıldı. HDP'nin ittifak ortağı olan CHP ise Türkiye Cumhuriyeti'nin ve CHP'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ile dalga geçilmesine sessiz kalmayı tercih etti.

Selahattin Demirtaş, Atatürk ile dalga geçti ile ilgili etiketler CHP HDP Selahattin Demirtaş Mustafa Kemal Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.