Selahattin Beyazıt kimdir? Neden öldü?

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Selahattin Beyazıt hayatını kaybetti. Sportif başarılarının yanında Riva arazisini de sarı kırmızılı takıma kazandıran isimlerin başında yer alan Beyazıt’ın ölümü camiayı yasa boğdu. Peki, Selahattin Beyazıt kimdir?

Galatasaray Kulübü’nde 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında başkanlık görevinde bulunan Selahattin Beyazıt, 91 yaşında hayata veda etti. Sarı kırmızılı kulüp tarafından yapılan açıklamada, "1969 - 1973 ve 1975 - 1979 yıllarında kulübümüzün başkanlığını yapmış olan, 3597 sicil numaralı Divan Üyemiz Sayın Selahattin Beyazıt’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başkanımıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Selahattin Beyazıt Kimdir?

5 Temmuz 1931 tarihinde Doğubayazıt’ta dünyaya gelen Türk iş adamı Selahattin Beyazıt, sanayici ve eski Galatasaray başkanlarındandır.

Selahattin Beyazıt kimdir? Neden öldü?

1976 yılında gelir vergisi rekortmenleri arasında üçüncü sırada yer alan Selahattin Beyazıt; Metal, toprak, otomotiv sanayinin yanı sıra, armatörlük de yapmaktaydı. Beyazıt Şirketler Topluluğu’nun yönetim kurulu başkanı. Türk Pirelli Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunan Beyazıt, oyuncak perakendecisi Toyiki'lerin de sahibi olan Murat Beyazıt'ın da babasıdır.

Çok sayıda gayrimenkulü de bulunan Beyazıt, 1980 yılında Muharrem Nuri Birgi ile birlikte Bad Aachen'de yapılan bilderberg toplantısında yer almıştır.

Galatasaray'da 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında başkanlık görevinde bulunan Selahattin Beyazıt, 9 kupa (Lig Şampiyonluğu-3, TSYD Kupası-2, Federasyon Kupası-2, Cumhurbaşkanlığı Kupası-2) kazandı. Galatasaray Spor Kulübü'ne Riva Arazisini kazandıran Beyazıt, İngiltere'den Brian Birch'ü Teknik direktör olarak getirdi ve takımı 2 sene şampiyon yaptı.

Hasnun Galip'teki kulüp binasını yıktırıp yerine modern bir bina yaptırırken Galatasaray Üniversitesi'nin iki yakası arasındaki bağı sağlayan alt geçide adı verilmiştir.

Selahattin Beyazıt kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler Galatasaray selahattin beyazıt
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.