Sela Okunurken Namaz Kılınır Mı? Sela Verilirken Okunacak Dualar...

Sela Okunurken Namaz Kılınır Mı? Sela Verilirken Okunacak Dualar... Perşembe akşamları Türkiye'nin tüm camilerden okunan Sela sözlük anlamı itibariyle davet etmek, çağırmak anlamını taşır. Ancak akşam namazı ile yatsı namazı arasında okunan Sela birçok kimseyi ikileme düşürebiliyor. Sela okunurken namaz kılınır mı sorusu da bu yüzden merak ediliyor. Peki Sela okunurke okunacak dualar var mıdır?

Sela Okunurken namaz kılınır mı merak ediliyor. Osmanlı zamanından bu yana uygulanan Sela geleneği uzun bir süredir Türkiye'nin bütün camilerinden Perşembe akşamları okunuyor. Ölüm haberini de duyurmak için okunan sela'nın sözlük anlamı davet etmek, çağırmaktır. Sela'da peygamber efendimize dua edilir. Allah'a hamd edilen Sela okunurken namaz kılınır mı? Sela okunurken hangi dualar edilir?

SELA OKUNURKEN NAMAZ KILINIR MI?

Huseyni makamında okunan Sela müslüman vatandaşlara Cuma namazını hatırlatmak için okunur. Diğer yandan ölüm haberini de vermek için okunan Sela ülkemizde Perşembe akşamları tüm camilerden okunur.

Akşam namazı ile Yatsı namazı arasında okunan Sela arapça okunuşu ve Türkçe anlamıyla da haberimizde...

Sela Okunurken namaz kılınır mı sorusunun cevabı da şöyledir: ayet yatsı namazının sünnetini ve yatsı namazının farzını kılmış iseniz vakit girmediği için namazlarınız sayılmaz.

Çünkü Perşembe günü yani cuma akşamı sela ezandan önce okunur yani vakit girmeden önce okunur. Size tavsiyem namaza başlamadan önce mutlaka namaz vaktine takvime ve saate bakın o şekilde namaza başlayın çünkü ezan vaktinde okunmamış olabilir.

Sela ne demek? Sela ne zaman okunur? Diyanet'ten yapılan sela açıklaması -  Son Dakika Haber

Selanın Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı

Selanın Arapça Okunuşu:

Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Rasulallah!

Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Habiballah!

Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Nûre Arşillah!

Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Hayra Halgillah!

Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Seyyidel Evveline Vel Ahirin!

Vel Hamdü Lillahi Rabbil Alemin

Selanın Türkçe Anlamı:

Ey Allah'ın Resulü! Salat ve selam senin üzerine olsun.

Ey Allah'ın habibi / sevgili kulu. Salat ve selam senin üzerine olsun.

Ey arşın (göğün en yüksek katı) nuru! Salat ve selam senin üzerine olsun.

Ey Allah'ın yarattıklarının en hayırlısı. Salat ve selam senin üzerine olsun.

Ey bizden öncekilerin ve sonrakilerin efendisi. Salat ve selam senin üzerine olsun.

Sela okunurken okunacak dua:

Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle. Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah.

 

Sela Okunurken Namaz Kılınır Mı? Sela Verilirken Okunacak Dualar... ile ilgili etiketler İslam sela okunurken namaz kılınır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.