Sel felaketinin ardından kayıp ihbarı yapılan 16 kişiden hala haber yok!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi sonrasında bölgede iyileştirme çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Şimdiye kadar 82 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp ihbarı yapılan 16 kişinin aranması sürüyor.

11 Ağustos tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Şenpazar, Küre, Abana, Çatalzeytin, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde büyük hasara yol açtı. Bu ilçelerde birçok bina ve iş yeri zarar gördü. Kastamonu genelinde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 71’e yükselirken, Sinop’ta 10, Bartın’da da 1 olmak üzere 82 kişi hayatını kaybetti.

KAYIP İHBARI YAPILAN 16 KİŞİNİN ARANMASINA DEVAM EDİLİYOR

Sel afetinden en çok zarar gören Bozkurt ilçesinde 10, Sinop’un Ayancık ilçesinde de 6 kayıp ihbarı yapılan vatandaşı arama çalışmaları devam ediyor.Ekipler, sel afetinde Bozkurt ilçesinde bin 600’dan fazla aracın hasar gördüğü ve bu araçların yaklaşık 400’den fazlasının Ezine Çayı üzerinden Karadeniz’e sürüklendiği bölgede arama faaliyetlerini sürdürüyor. Bir tarafta sonda çubukları, bir tarafta kadavra köpekleri, bir tarafta Sualtı Arama Kurtarma Timi ekipleri, bir taraftan da sualtı kadavra arama köpekleriyle kayıp olan vatandaşların bulunması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Sel felaketinin ardından kayıp ihbarı yapılan 16 kişiden hala haber yok!

Karadan arama çalışmaları devam ederken bir taraftan da Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Karadeniz’de arama faaliyetlerini sürdürüyor. Bartın’dan Ordu’ya kadar Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, Karadeniz üzerinden özellikle kıyı bölgelerinde kayıp vatandaşlara ait bir iz bulabilmek için arama faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma Köpek Unsuru ile Kayseri, Kastamonu, İzmir, İstanbul, Ankara İl Jandarma Komutanlıkları Arama Kurtarma Kadavra Köpek Unsurları, JAKEM Komutanlığı Arama Kurtarma Köpek Unsurları, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Sualtı Arama Kurtarma Timi ile 2 adet Sualtı Arama Kurtarma Kadavra Köpek Unsurları, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma Timi, farklı illerden gelen kadavra ve köpek arama unsurları ekipleri katıldı.

 

Sel felaketinin ardından kayıp ihbarı yapılan 16 kişiden hala haber yok! ile ilgili etiketler Kastamonu Bozkurt sel felaketi arama çalışmaları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.