Sel felaketinde can kaybı 78'e yükseldi

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. AFAD afet bölgesindeki son durumla ilgili bilgi verdi.

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle 78 vatandaşımız (62 Kastamonu, 15 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 2 vatandaşımız hastanelerde tedavi altındadır." denildi.

11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmişti. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden büyük zarra gördü.

Afetin hemen ardından tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştı. Son gelen bilgilere göre sel nedeniyle 62'si Kastamonu, 15'i Sinop, 1'i Bartın'da olmak üzere 78 kişi hayatını kaybetti. 2 vatandaşın tedavileri ise hastanelerde devam ediyor.

Sel felaketinde can kaybı 78'e yükseldi ile ilgili etiketler Kastamonu Sinop Bartın AFAD can kaybı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.