Sel bölgesinde Mehmetçik şefkati

Giresun'da meydana gelen sel ve heyelan felaketinin ardından Milli Savunma Bakanlığı da bölgeye ekip gönderdi. Arama - kurtama faaliyetlerine katılan Mehmetçik vatandaşlarla tek tek ilgilendi. Vatandaşlar da askerlere dualarla karşılık verdi.

Giresun'da meydana gelen sel felaketi sonrası Milli Savunma Bakanlığı bölgeye arama-kurtarma faaliyetlerine destek olması nedeniyle bir helikopterin bölgeye gönderildiğini duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada "Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir adet helikopter arama-kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere Giresun’da görevlendirilmiştir. Selde şehit düşen askerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm Giresunlu hemşehrilerimize geçmiş olsun." denildi

Sel bölgesinde Mehmetçik şefkati

Daha sonra bir açıklama daha yapan MSB, "Sel felaketi nedeniyle Giresun’daki arama-kurtarma faaliyetine katılacak olan Jandarma ve AFAD ekibi ile teçhizatının bölgeye ulaştırılması için görevlendirilen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait A400M uçağı Ankara Etimesgut Üssünden bölgeye hareket etti." ifadesini kullandı.

Sel bölgesinde Mehmetçik şefkati - Resim : 2

Sel bölgesinde Mehmetçik şefkati ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Giresun Sel (Doğa olayı) helikopter kurtarma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.