Seks işçileri aşılamada öncelik istiyor

Brezilya'da çalıştıkları oteller pandemi nedeniyle kapatıldığı için sokakta çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen seks işçileri aşılamada öncelik istedi. Bir haftalık grev kararı alan işçiler, "Biz de ön saftayız, ekonomiyi ayakta tutuyoruz" dedi.

Koronavirüs salgınının en ağır vurduğu ülkeler sıralamasının tepesinde ABD'yi takip eden Brezilya'da vaka ve ölümlerde yeni rekorlar kırılmasıyla sağlık sistemi çöktü ve aşılamada kaos yaşandı.

Belo Horizonte şehrinin seks işçileri ise koronavirüsle mücadelenin ön safhasında yer alanlara tanınan aşı önceliği kapsamına alınmaları talebiyle bir haftalık greve gitti.

Binlerce seks işçisinin grev ilanıyla ilgili açıklamada, 'oda kiralayarak çalıştıkları otellerin pandemi kısıtlamaları çerçevesinde kapatılmasıyla sokakta çalışmakta zorunda kaldıklarına' dikkat çekildi.

'BİZİM İÇİN DE MESLEK HASTALIĞI'

Minas Gerais Eyaleti Seks İşçileri Derneği Başkanı Cida Vieira, "Biz ön saftayız, ekonomiyi ayakta tutuyoruz ve aşılanmamız gerekiyor" dedi.

Seks ticaretine hizmet verirken kapatılan otellerin bulunduğu sokakta pazartesi günü protesto gösterisi düzenleyen Vieira'nın öncülüğündeki kadınlar, "Seks işçiliği profesyonel meslektir", "Seks işçilerinin sağlığa ihtiyacı var" gibi pankartlar açtı.

Seks işçileri aşılamada öncelik istiyor ile ilgili etiketler Brezilya Korona Koronavirüs seks işçisi aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.