Şehver Sultan nasıl öldü, kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu'nun Şehver Hatun'u Zeynep Özder kimdir?

Zeynep Özder, Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Şehver Sultan'a hayat veriyor. Alparslan'ın ablası olan Şehver Sultan'ın hayatına dair detaylar merak konusu. Peki, Alparslan dizisinin Şehver'i Zeynep Özder kimdir?

TRT1'in fenomen dizisi Alparslan Büyük Selçuklu'nun kadrosunda Begim Şehver Sultan olarak yer alan Zeynep Özder, Ankara'da doğdu. Müzik ve Gösteri Sanatları bölümünde eğitim gördü. ABD'de oyunculuk eğitimi aldı. İşte, Zeynep Özder hayatı...

ŞEHVER SULTAN TARİHTE KİMDİR?

Begim Şehver Sultan, Çeğrı Bey'in kızı, Mevdud'un eşı ve Sultan Alparslan'ın da ablasıdır. Annesi ise Selcan Hatun'dur. Şehver Sultan'a dair detaylı bilgi bulunmuyor.

Şehver Sultan nasıl öldü, kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu'nun Şehver Hatun'u Zeynep Özder kaç yaşında, kim?

ZEYNEP ÖZDER KİMDİR?

Özder, 1985 yılında Ankara dünyaya geldi. İlkokul döneminde piyano ve çello eğitimi almaya başladı. Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi, Konsevatuarında Müzik ve Gösteri Sanatları bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesi’nde müzik öğretmenliği alanında Müzik Yüksek Lisansı ve ardından da doktora yaptı. 2011 yılında, New York'ta oyunculuk eğitimi aldı.

Gazi Üniversitesi Akademik Oda Orkestrasında çello ile performans sergileyen Özder, 2005 ve 2007 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında çalıştı. Üniversite Orkestrası ile İsviçre, Fransa, Polonya, Romanya ve Kazakistan'da konserlere katıldı.

2010 yılında Samanyolu dizisinde Eda rolünü, 2012 - 2013 sezonunda ekranlara gelen Dila Hanım” dizisinde Hülya karakterini, 2013 – 2014 yılları arasında yayınlanan İntikam adlı dizide Aslı karakterini canlandırdı. 2019 yılında ekranlara gelen Benim Adım Melek dizisinin kadrosunda yer aldı. Oyuncu Mehmet Bilal ile evlidir.

 

Şehver Sultan nasıl öldü, kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu'nun Şehver Hatun'u Zeynep Özder kimdir? ile ilgili etiketler Alparslan Büyük Selçuklu zeynep özder kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.