Şehname hangi ülkeye aittir? Kim Yazdı? Şehname destanının konusu nedir?

Şehname, yazıldığı ülkede değil tüm dünyada kabul gören bir destandır. 970'li yıllara dayanan tarihi ile günümüzde bile önemini korumuştur. Ortadoğu'dan tüm dünyaya yayılan Şehname destanı'nı Firdevsi yazmıştır. Peki Şehname hangi ülkeye aittir?

Şehnamenin konusu, hükümdarların yaşamı ve döneme ait efsanelerdir. İran Efsaneleri üzerine kurulu olan Şehname destanı'nın Firdevsi yazmıştır. Peki Şehname hangi ülkeye aittir? Konusu nedir?

ŞEHNAME HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?

60 bine yakın beyitten oluşan Şehname Destanı, 970 ile 1010 yılları arasında yazılmıştır. Günümüzde de hala önemini koruyan destan, tek şair tarafından yazılmış en büyük destandır.

Firdevsi'nin yazdığı Şehname Destanı, bu yönüyle dünyanın gelmiş geçmiş en önemli eserleri arasında gösterilmiştyir.

Şehname hangi ülkeye, millete aittir sorusunu da yanıtlayalım: Şehname Destanı İran Kültürüne, İran ülkesine aittir. Yazıldığı dönem ile birlikte padişahların yaşam öykülerini ve hayatlarını konu alan Şehname destanı, epik bir şiir olarak öne çıkar.

Firdevsi bu eseri bir şiir olarak tek başına kaleme almıştır ve 60 bin beyitten oluşur. Uzun yıllar yavaş yavaş ve dikkatli bir şekilde ele aldığı bu eser, 970 ile 1010 arasında tamamlanmıştır. Bu yönüyle oldukça uzun bir eser olmasının yanı sıra, çok kapsamlı bir yapısı bulunuyor. Böylece sadece İran değil, dünya açısından da önemli bir eserdir.

Şehname hangi ülkeye aittir? Kim Yazdı? Şehname destanının konusu nedir? ile ilgili etiketler Eğitim şehname kim yazdı şehname hangi ülkeye ait şehname destanı konusu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.