Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor!

Batman'ın Gercüş ilçesinde dün operasyona giden askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 askerden 4'ünün cenazesi bugün sabah saatlerinde düzenlenen uğurlama töreni ile toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde devam eden yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerleri taşıyan zırhlı araca, dün saat 06.00 sıralarında saldırı düzenlendi.

ŞEHİT CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Batman'ın Gercüş ilçesinde dün operasyona giden askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 askerden 4'ünün cenazesi bugün sabah saatlerinde düzenlenen uğurlama töreni ile toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

DÜN AKŞAM 4 ASKERİN CENAZESİ UĞURLANMIŞTI

AA'nın haberine göre dün akşam, şehit askerler Özgürcan İnce Ankara'ya, Neşet Gök Eskişehir'e ve Ali Hekim'in cenazesi toprağa verilmek üzere Antalya'ya gönderilmişti. Saldırının yaşandığı bölgede, kaçan teröristlerin yakalanması için 2 gündür havadan ve karadan başlatılan operasyonlar sürüyor. Sarp dağlık bölge olan Mardin, Siirt ve Batman kırsal alanında havadan İHA ve SİHA ile yer yer de drone ile bölge didik didik aranıyor. Saldırıda yaralanan bir askerin ise tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.

 Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor!

DİKKAT ÇEKEN DETAY

PKK’lı teröristler, yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı, araç o noktadan geçerken uzaktan kumandayla patlattı. Patlayıcıların teröristler tarafından çok önce döşendiği ortaya çıktı

UÇAKTA ŞEHİT OLDU

Araçtaki 12 jandarmadan 4’ü olay yerinde, 3’ü hastanede şehit oldu, 5’i ise yaralandı. Durumu ağır olan Kırıkkaleli Uzman Çavuş Yahya Şen ise dün akşam Gata’ya götürülürken uçakta yaşam savaşını kaybetti. Patlayıcının tuzaklandığı asfaltta 3 metre çapında, 1.5 metre derinlikte dev çukur oluştu.

8 şehirde 8 büyük acıyla şehitlerimiz bugün memleketlerinden son yolculuklarına uğurlanacak.

DÜĞÜNE GİDECEKTİ

 Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor! - Resim : 2

Batman şehitlerinden, araçtaki tek astsubay olan Ömer Yiğit Ulus’un (28), İzmir Bergama’daki ailesi acı haberle yıkıldı. 6 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen ve bekar olan Ömer Yiğit Ulus, önceki akşam babasını telefonla arayıp “Yarın (dün) dayımın oğlunun düğünü için Bergama’ya yola çıkacağım” demiş.

TATİLDEN DÖNMÜŞTÜ

 Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor! - Resim : 3

Batman’daki hain saldırıda şehit olan Uzman çavuş Okan Dinçer (29), kısa bir süre önce Balıkesir Bigadiç’teki ailesini ziyaret etmişti. Bekar olan Okan Dinçer, hafta başında görev yerine dönmüştü.

ANKARA'NIN ŞEHİDİ

 Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor! - Resim : 4

Batman’da şehit olan Uzman Çavuş Özgür Can İnce (26), bugün memleketi Ankara’da toprağa verilecek.

TAYİN BEKLİYORDU

 Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor! - Resim : 5

Batman’da şehit olan Amasyalı Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın (29), iki yıl önce evlenmişti. 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yapıyordu. şark görevi sona ermişti. Batı illerine tayininin çıkmasını bekliyordu.

KARDEŞİ 'GİTME' DEMİŞ

 Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor! - Resim : 6

Batman’da şehit düşen eskişehirli Uzman Çavuş Neşet Gök (25), kısa bir süre önce ailesini ziyaret etmişti. Bekar olan ve 2 erkek kardeşi bulunan Neşet Gök’e 7 yaşındaki kardeşi Batuhan “Batman’a dönme, şehit olacaksın” demiş.

25 GÜNLÜK EVLİYDİ

 Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor! - Resim : 7

Batman’daki saldırıda şehit olan 2 yıllık Uzman Çavuş Ali Hekim 9 eylül’de Antalya’da Arzu Demiralay ile yaşamını birleştirmişti. Düğünden sonra tekrar görev yerine dönen şehidin eşinin de 3 gün önce Antalya’dan Batman’a gittiği belirtildi. Ali Hekim’in cenazesi bugün memleketi Isparta’da defnedilecek.

1 YILDIR NİŞANLIYDI

 Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor! - Resim : 8

Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu (29), Nesrin Atağ ile 1 yıl önceki nişan töreninde çektirdikleri fotoğrafın altına “nice beraber mutlu yıllara” diye yazıp sosyal medyada paylaşmıştı. Çift, düğün için Uğur Göksu’nun şark görevinin bitmesini bekliyordu.

GATA'ya götürülürken şehir olan Kırıkkaleli Uzman Çavuş Yahya Şen 24 yaşındaydı.

 Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor! - Resim : 9

Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor! ile ilgili etiketler Batman Şehit cenaze töreni memleketlerine gönderildiler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.