Şehitlere küfür ederek selaları durdurmaya çalıştılar

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İzmir Narlıdere'de sela okuduğu için saldırıya uğrayan müezzin Mehmet Kuzgun yaşadıklarını anlattı. Kendisine saldıranların "Niye şehitler için sela okuyorsun?" diye bağırdığını söyleyen Kuzgun, "Şehitlerimize ve halkımıza küfürler ettiler." dedi.

15 Temmuz gecesi İzmir, Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi’nde Sela okuduktan sonra 3 kişi tarafından darbedilen müezzin Mehmet Kuzgun, o gece yaşananları anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığının görevlendirmesi üzerine sela okuyup halkı meydanlara çağırmak için camiye gittiğini, bir anda 3 kişinin saldırısına uğradığını belirten Kuzgun, “Beni camide darbettiler. Bağıra çağıra ‘niye şehitler için sela okuyorsun?’ dediler. Şehitlerimize ve halkımıza küfürler ettiler” dedi.

Saldırı sonrası soruşturma açıldığını, yargılamanın sürdüğünü hatırlatan Kuzgun, sanıkların mahkemedeki “Biz hocamızı darbetmedik. Mülayim bir şekilde sorduk ve ittirdik” şeklindeki sözlerinin de kendisini üzdüğünü dile getirdi. Yaşadığı olayın psikolojisini bozduğunu vurgulayan Kuzgun, 1,5 yıl önce tayininin Konak ilçesindeki Yunus Emre Camisi’ne çıktığını ifade etti.

Şehitlere küfür ederek selaları durdurmaya çalıştılar

CEZA ALMALARINI İSTİYORUM

Kuzgun, şöyle konuştu:

“Sanıklar geçen yıl beni aradılar. ‘Hocam davandan vazgeç, biz hata yaptık, maddi manevi her türlü zararı karşılamaya hazırız.’ dediler. Ben ‘Hayır, davadan vazgeçmiyorum.” dedim. Bu saldırı sadece Mehmet Kuzgun’a değil, Türkiye Cumhuriyeti halkına yapıldı. Ben onun için davamdan vazgeçmiyorum. 15 yıl sürse bile davamdan vazgeçmeyeceğim. Onların ceza almasını istiyorum.”

Şehitlere küfür ederek selaları durdurmaya çalıştılar - Resim : 2

DARP EDİLEN DİN GÖRDEVLİLERİNDEN BAZILARI…

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe kalkışması sırasında darp edilen ve hakaretlere maruz kalan 60 civarındaki imam ve müezzin arasında evi taranan ve eşi kurşunlardan kılpayı kurtulan din görevlileri de var.

Ankara Keçiören Cami İmamı İbrahim Tıpırdamaz, Bolu Göynük Hacı Mehmet Ericek Cami İmamı Metin Şener, Kırklareli Merkez Dolhan Köyü Vekil İmamı Hasan Süngü, Kırklareli Karıncak Köyü Camii İmamı Hamza Er, Kırklareli Kapaklı Köyü Camii İmamı H. Hüseyin Ayboğan, Kırklareli B. Mandıra 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Camii İmamı Kadir Altıntaş, Kırklareli Vize Merkez Camii Müezzini Murat Şahin, Kocaeli Cebeci Mahallesi Camii İmamı Mustafa Aydın, Kocaeli Teksen Mah. Düzköy Camii İmamı Hasan Ergin, Konya Kutburun Cami İmamı Ali Güleş, Kütahya Arife Adem Camii Müezzini Hüseyin Aydoğdu, Mersin Davultepe Merkez Camii İmamı Ali Koçak, Muğla Turgut Reis Akyarlar Camii İmamı Memduh Emek, Sivas Sızır Merkez Camii İmamı Mustafa Ceylan, Tekirdağ Çorlu Seyit Ali Camii İmamı Mehmet Ali Sarı, Tekirdağ Ergene Vakıflar Mahallesi Yukarı Camii İmamı Nurettin Uçar, Tekirdağ Süleymanpaşa Gazi Murat Cami İmamı Recai Hatipoğlu, Zonguldak Perşembe Beldesi Merkez Camii İmamı Reşit Bayraktar, Zonguldak Çaycuma Güzelkaya Köyü Yeşiltepe Camii İmamı Hamza Baş, Manisa Akhisar Kayalıoğlu Camii İmamı Hüseyin Dirgi, Manisa Arıgöl Aşağıkoçaklar Camii İmamı Ahmet Pala, Şanlıurfa Suruç Regaip Camii Müezzini Necmettin Demirel, Suruç İsa Yavuz Camii İmamı Ömer Yağmurlu sala okuduğu için hakarete maruz kalarak darp edildi. Ayrıca Bornova İmamı Halil Karabıyık 3 kişilik bir grup tarafından darp edildi. Yine Bornova'da Yusuf Dağ isimli İmam 15-20 kişilik bir grubun sataşmasına maruz kalırken, Urla'daki Zeytinalan Camii İmamı M. Hadi Beskisiz bir şahsın tokatlı saldırısına uğradı.

 

Şehitlere küfür ederek selaları durdurmaya çalıştılar ile ilgili etiketler İzmir 15 Temmuz sela müezzin

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.