Şehitler makamına ziyaretçi akını

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar için yaptırılan "Şehitler Makamı" ziyaretçi akınına uğradı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişiminde şehit olanlar için yaptırılan Beylerbeyi'ndeki "Şehitler Makamı"nı bugün binlerce kişi ziyaret etti.

Sabah erken saatlerden itibaren anıta gelenler dua etti. Anıtın bulunduğu alanda kalabalık gün boyu artarak devam etti. Anıta çıkan merdivenlerde zaman zaman izdiham yaşandı.

Şehitler makamına ziyaretçi akını

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI
15 Temmuz Şehitler Makamı’na gelen Memur-Sen de şehitleri andı. Şehitlerin fotoğraflarının olduğu ve ‘Her şehit bir meşaledir’ yazılı pankartlar taşıyan Memur-Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından şehitler için dualar okudu.

Memur-Sen İl Başkanı Talat Yavuz, burada yaptığı basın açıklamasında 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. Yavuz, “15 Temmuz’u anlamak isteyenler, o geceyi meydanlara çıkan milyonlara, canlarını veren şehitlere, kanlarıyla meydanları kızıla boyayanlara sorsunlar. Darbe başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı ülkenin nasıl bir sabaha uyanacağını gafiller anlamasa da bu millet görmüş ve gereğini yapmıştır” dedi.

Basın açıklamasının ardından 15 Temmuz şehitleri için dualar edildi. Şehitlerin isimleri tek tek, hep bir ağızdan söylendi. 

BU GECE AÇILACAK
Aynı alanda yapımı tamamlanan "Hafıza 15 Temmuz" müzesinin bu gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması bekleniyor.

Şehitler makamına ziyaretçi akını ile ilgili etiketler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 15 Temmuz darbe girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.