Şehit sayısı kaç oldu? Son dakika İdlip şehit sayısı kaç?

Şehit sayısı kaç oldu? Son dakika... İdlib'de Türk askerlerine hava saldırısı düzenlenedi.İdlib'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Türk askerleri şehit düştü. Şehit sayısının kaç olduğu ise merak ediliyor.

Şehit sayısı kaç oldu? Gelen son dakika bilgisine göre; İdlib'deki hava saldırısında Türk askeri şehit oldu.Hatay Valisi Rahmi Doğan, saldırı sonrası açıklama yaptı. Şehit sayısının kaç olduğu ise merak ediliyor.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, saldırı sonrası kameralar karşısına geçerek yaptığı ilk açıklamada şehit sayısını 9 olarak açıklamıştı.

Ancak Doğan bir sonraki açıklamasında, şehit sayısının 22'ye yükseldiğini bildirdi.

Gece 02.00 sıralarında 3. kez kameralar karşısına geçen Vali Doğan, ağır yaralı 7 askerin daha şehit olduğunu, şehit sayısının da 29'a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 36 olduğunu söyledi.

ŞEHİT SAYISI 33'E YÜKSELDİ

Vali Doğan son yaptığı açıklamada ise şehit sayısının 33'e yükseldiğini duyurdu. Kameraların karşısına geçerek acı haberi paylaşan Vali Doğan, yaralı askerlerimizin ise hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Vali Rahmi Doğan, ilk açıklamasında ayrıca şu bilgileri paylaşmıştı.

"Yaralılarımız var. Ağır yaralılarımız var. Yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan aldık. Hataydaki hastanelerde tedavileri devam ediyor. Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır."

Şehit sayısı kaç oldu? Son dakika İdlip şehit sayısı kaç?

İDLİB NEREDE?

İdlib veya İdlip, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan ve aynı isimli yönetim bölgesinin merkezi olan şehir.

Halep'e 60 km uzaklıktadır.Bulunduğu ilin Türkiye'ye (Hatay iline) de toprak komşuluğu vardır. Bu nedenle Hatay ve Kilis gibi güney illerle benzerlikler gösterir.

Oldukça eski bir yerleşim alanı olan şehir yakınlarında pek çok eski şehir kalıntısı vardır. Bunlardan Ebla antik kenti, bir zamanlar bölgede önemli bir merkezdi.

Şehrin ekonomisi tarıma dayanır ve Suriye'nin önemli tarım merkezlerinden birisidir. Özellikle de zeytin üretimi yapılmaktadır. İdlib zeytin, pamuk, buğday ve meyve, özellikle kiraz için önemli bir üretim merkezidir. Diğer başlıca ürünlerinde badem, susam, incir, üzüm ve domates içerir. 1995 yılında çeşitli narenciye kırpma ile ekili yaklaşık 300 hektar alan vardı.

2011'de Suriye İç Savaşı'nın başlamasından bu yana, şehir asi milislerin eline geçti ve 2017'de Suriye Kurtuluş Hükümeti'nin merkezi oldu. İdlib Valiliği'ni Tahrir el-Şam ile birlikte kontrol etmektedir.

Merkez İstatistik Bürosu tarafından yapılan 2004 nüfus sayımında, Idlib 98.791 nüfusa sahipti ve 2010 yılında nüfus 165.000 civarındaydı. Suriye İç Savaşı 2011'de başlamadan önce, bölge sakinleri önemli bir Hıristiyan azınlık olmasına rağmen çoğunlukla Sünni Müslümanlardı.[1] İdlib altı ana bölgeye ayrılmıştır: Ashrafiyeh (en kalabalık), Hittin, Hicaz, Şehir Merkezi, Hurriya ve el-Qusur.

Suriye'nin büyük bir tarım merkezi olan İdlib bölgesi, aynı zamanda birçok "ölü şehir" içeren ve insan yapımı anlatımlar içeren tarihsel yapıtlar olarak oldukça önemlidir. Idlib, bir zamanlar güçlü bir krallığın başkenti olan Ebla antik kentini içermektedir. Nuhaše ve Luhuti antik krallıkları, bugünkü Valilik Bölgesi'nde Bronz ve Demir çağlarında ortaya çıkmıştır

Şehit sayısı kaç oldu? Son dakika İdlip şehit sayısı kaç? ile ilgili etiketler Türkiye Son dakika İdlib Şehit şehit sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.