Şehit polisin dosyası 40 yıl sonra yeniden açıldı

Avustralya Sidney'de 40 yıl önce Türk başkonsolosluğunda görev yaptığı sırada terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen polis memuru Engin Sever'in diplomatik kartı diplomat yeğeni İlhan Şener'e verildi. 40 yıl sonra şehit polis Sever'in dosyasının yeniden açıldığını ifade eden Şener, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Ermenistan'da araştırılması gerektiğini söyleyerek, "Bu katillerin isimleri malum devletin arşivlerinde kayıtlıdır" dedi.

Polis memuru Engin Sever, 40 yıl önce Avustralya'da şehit edildi. Avustralya'nın Sidney kentindeki Türk Başkonsolosluğu'nda polis olarak görev yapıyordu. Ermeni Terör Örgütü ASALA mensuplarının saldırısına uğradı. Şehidimizin diplomatik kimliği 40 yıl sonra ailesine teslim edildi. Sever'in kimliği Avustralya'daki Türk Büyükelçiliği'nde görev yapan diplomat yeğenine verildi.

TRT Haber'den Fatih Oruk'un haberine göre Kanberra Büyükelçiliği 1'inci Müsteşarı İlhan Şener, "Kırk yıl sonra hem rahmetli Engin Sever'in diplomatik kimlik kartını teslim ettiler hem de tuttuğu özel bir defter varmış dijital kopyasını verdiler." dedi.

DOSYA 40 YIL SONRA YENİDEN AÇILDI

Avustralya makamları, şehit polis Sever'in dosyasını 40 yıl sonra yeniden açmaya karar verdi. Şimdi gelişen teknolojik imkanlarla deliller tekrar inceleniyor. Somut bilgi getirenlere de 1 milyon dolar ödül verileceği açıklandı.

Şehit polisin dosyası 40 yıl sonra yeniden açıldı

Dava dosyasındaki diplomatik kimlik ise Kanberra'daki büyükelçilikte 1'inci Müsteşar olarak görev yapan İlhan Şener'e teslim edildi. Diplomat olmaya şehit dayısının cenazesi sırasında karar veren Şener, "O sırada anneme sormuştum niçin öldürdüler diye, annem de bana Ermeniler yurt dışında diplomatlarımızı ve polislerimizi öldürüyorlar demişti. Ben de o zaman demiştim ki o zaman ben de diplomat ya da polis olacağım onların yerine geçeceğim. Dışişleri Bakanlığı'nda göreve başladıktan sonra bir gün Avustralya'da da görev yapmak hep hayalimde vardı mesleğimin 20. yılında nasip oldu." ifadelerini kullandı.

"KATİLLERİN İSİMLERİ MALUM DEVLETİN ARŞİVLERİNDE KAYITLI"

İlhan Şener, Avustralya makamları ile yaptığı görüşmenin detaylarını da anlattı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Ermenistan'da araştırılması gerektiğini ifade etti. "Çok yakınını kaybetmiş biri olarak şunu söyledim, gerçekten bulmak istiyor musunuz bu teröristleri? Evet dediler. O zaman bunun kısa yolu var ilgili devlete sorun ben eminim bu katillerin isimleri malum devletin arşivlerinde kayıtlı." diye konuştu."

Şehit polisin dosyası 40 yıl sonra yeniden açıldı ile ilgili etiketler Avustralya Şehit ASALA şehit engin sever ilhan şener
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.