Şehit oğlunu gururla taşıdı

İşgal altında olan Karabağ'ın kurtarılması uğruna şehit olan askerin annesi, oğlunun tabutunu gururla taşıdı. Tüm dünyaya ders olacak bu görüntü savaşın sembolü haline geldi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan, işgal edilen toprakları Dağlık Karabağ’ı köy köy, şehir şehir alıyor. Şehit olanların cenazesini anneleri ağlamadan başlarında taşıyarak cennete uğurluyor.

Geçtiğimiz günlerde,cephede savaşırken şehit olan bir Azerbaycan askerinin cenazesi, toprağa verilirken çekilen fotoğraf adeta sembol oldu.

Şehit oğlunun cenazesini taşıyan annenin haberlerine, ”Annelerin şehidin oğlunun tabutunu gururla taşıdığı anavatan ve millet her zaman güçlü olacaktır. Önünde eğiliyoruz sevgili anne!” yazıldı.

YAHUDİ ASILLI AZERBAYCANLI ÖN SAFHADA 

Öte yandan Azarbaycan'da yaşayan bütün halk zulme karşı savaşıyor. Cephede ön saflarda yer alan Yahudi asıllı Azerbaycan vatandaşı Daniel Zabrailov çektiği video ile tüm dünyaya seslendi.

"Azerbaycan’ın haklı davasını görün" diyen Zabrailov, "Bugün cephedeyim ve kendimle gurur duyuyorum! 30 yıldır işgal altında tutulan toprakları özgürleştireceğiz. Bundan eminiz. Dostlarım ve ben buna yürekten inanıyoruz. Buradan İsrail halkına da seslenmek istiyorum. Bize destek olun. Bizim için dua edin. Karabağ Azerbaycan'dır" diye konuştu.

 

Yahudi kökenli Azerbaycan vatandaşı çektiği video da mesajını önce Azerice sonra İbrani dilinde verdi.

Şehit oğlunu gururla taşıdı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Şehit cenaze
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.