Şehit kızı gazeteciden Başak Demirtaş'a çağrı

Terör örgütü yöneticisi olmak da dahil hakkında 5 ilde çok sayıda suçlama ile 12 ayrı dava açılan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Robert Spano'yu Diyarbakır'a davet etti. Bu davet üzerine babası PKK-YPG'nin sivilleri hedef alarak attığı havan mermisinin patlaması sonucu şehit olan TRT Kürdi muhabiri Gülay Demir'den de Başak Demirtaş'a anlamlı bir çağrı geldi.

Gülay Demir TRT Kürdi çatısı altında gazetecilik yapan bir haberci.

Türkiye onu AK Parti Grubu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çiçek verdiği an ile tanıdı. 

O çiçeğin toprağı ise 81 ilden ve babasının mezarından gelmişti. Kürsüden yaptığı konuşmada ise hem grup toplatı salonundakileri hem de Türkiye'yi ağlattı.

Şehit kızı gazeteciden Başak Demirtaş'a çağrı

Çünkü Gülay Demir Barış Pınarı Harekatı'nı gazeteci olarak takip ederken babası Mehmet Şirin Demir, YPG-PKK'nın Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sivilleri hedef alarak attığı havanın patlaması sonucu şehit olmuştu.

Kendi halinde bir esnaf olan Demir şehit edildiğinde 50 yaşındaydı. Hayalleri vardı. Bunlardan biri de kızının düğünüydü. O düğünde giymek için bir de takım elbise almıştı. Ancak giymek nasip olmadı. O takım elbise tabutunun üzerinde son yolculuğuna eşlik etti.

Şehit kızı gazeteciden Başak Demirtaş'a çağrı - Resim : 2

Gülay Demir sadece bir hafta önce bir grup meslektaşı ile yanına gittiği babasına son kez sarıldığını bilmiyordu. 

Şehit kızı gazeteciden Başak Demirtaş'a çağrı - Resim : 3

Demir, AK Parti Grubu'nda gözyaşlarına neden olan buluşmanın ardından meslektaşı Abdülkadir Selvi'ye babasını kaybetmesiyle ilgili duygularını şu sözlerle aktarmıştı: “Yetimliğin adının babasızlık olduğunu öğrendim. Özlemin ne olduğunu anladım” 

Babası ile son konuşması ise Nusaybin'e havan atılmasından hemen sonra. İlk saldırıyı atlatan baba Demir,  “Kızım şu anda problem yok” dedikten sonraysa acı haberi almış Gülay Demir. Ve 11 aylık özlemi hiç dinmeden sürüyor. Sosyal medya hesabında "Yüreğimdeki En Derin Yaram Babam ŞEHİT KIZI -11.10.2019" ifadesini kullanan Gülay Demir bir kez daha gündemde. 

Bu kez, başta Kürt halkına bunca acılar yaşatan terör örgütünün yöneticisi olmakla suçlanan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın AİHM Başkanı'na yaptığı davet üzerine gündeme geldi Gülay Demir. 

AİHM Başkanı Robert Spano'yu, eşi ve terör örgütüne destek verdikleri için yargılanan diğer HDP'lilerle ilgili olarak Türkiye'yi şikayet etmek amacıyla Diyarbakır'a davet eden Demirtaş'a Gülay Demir'den anlamlı bir çağrı geldi. 

Şehit kızı gazeteciden Başak Demirtaş'a çağrı - Resim : 4

"Görüşmeye beni de davet edin,siz AİHM başkanına çocuklarınızın neden "aynı anda görüşmeye gidemedigini(!) anlatın, bende babamın ve babam gibi mahsumların neden şehit edildiğini. Gözü kör olan Avrupa'nın bakalım İnsanlık adına hak vermesi nasıl olacak beraber görelim olmaz mı?" diyen Gülay Demir'e, Başak Demirtaş'tan henüz bir yanıt gelmiş değil. 

 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.