Şehit haberi alınca halay çekti, tutuklandı

Ankara'da öğretmenler odasında şehit haberleri alınca halay çekmek ve sosyal medyada PKK'yı övmekle suçlanan öğretmen cezaevine gönderildi.

Ankara Batıkent'te bir okulda öğretmenlik yapan Şafak A. hakkında, şehit haberlerinin ardından öğretmenler odasında halay çektiği ve sosyal medya paylaşımlarıyla terör örgütüPKK'yı övdüğü gerekçesiyle okul yönetimi tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Hakkında soruşturma başlatılan öğretmenle ilgili bazı öğrenci ve öğretmenlerin tanıklıklarına da dosyada yer verildi.

Daha önce de hakkında benzer suçlamalarla soruşturmalar açıldığı öğrenilen Şafak A'nın, Türk bayrağı taşıyan veya rozet takan öğrencileri eleştirdiği iddiası da tanık ifadelerine yansıdı.

Polis tarafından gözaltına alınan Şafak A, cumhuriyet savcısına ifade verdi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen öğretmen, buradaki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi:

Öğrenciler bana okul müdüründen korktuğumu söylüyorlardı, bunu ideolojik düşüncelerim için de kullanıyorlardı. Müdür ile ideolojik düşüncelerim farklıydı, okul müdürü de kendisinden korktuğumu bizzat söyledi. Bu durum zoruma gittiği için tek kişilik bir eylem planladım, o öfkeyle gerçekleştirmiş olduğum bir olaydır.

Şafak A, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şehit haberi alınca halay çekti, tutuklandı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.