Şehit Emniyet Müdürü Hasan Cevher davasında önemli gelişme: 8 polis açığa alındı!

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher'in polis memuru Nasuh Çulcu tarafından şehit edildiği olaya müdahale etmeyerek kaçtıkları belirlenen 40 polise "Görevi İhmal" soruşturması açıldı. Edinilen son bilgiye göre, haklarında soruşturma başlatılan 40 polisten 8'i açığa alındı.

Polis memuru Nasuh Çulcu, 13 Temmuz Salı günü Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher'i (46) hedef gözeterek 1'i başından üç kurşunla şehit etti.

Komiser Yardımcısı Elif Ş.'yi rahatsız ettiği iddiaları üzerine hakkında rapor tutan Emniyet Müdürü Hasan Cevher'i şehit eden katil Nasuh Çulcu (28) gözaltına alındı ve tutuklandı. İddianamesi iki aşamalı olarak hazırlanan soruşturmada çok önemli iki gelişme peş peşe yaşandı. Katil Nasuh Çulcu hakkında açılan ana soruşturmanın yanı sıra Hasan Cevher'in şehit edildiği olaya müdahale etmeleri gerekirken kaçan ve katile yönelik bir müdahalede bulunmayan polisler hakkında Hakkari Başsavcılığı'nca "Görevi İhmal" soruşturması başlatıldı.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NCE AÇIĞA ALINDILAR

İddianamesi hazırlanma aşamasında olan o soruşturma; olayla ilgili atanan iki Polis Başmüfettişi'nin raporlarıyla şekillendi. Cevher'in, katil Nasuh Çulcu tarafından şehit edildiği Hakkari Polisevi'nin ve Hakkari Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün kamera kayıtları toplandı ve detaylı bir şekilde incelendi. Görüntüler müfettişlerin raporlarıyla birlikte savcılığa sunuldu. Katil Nasuh Çulcu silahını doldurduktan sonra olaya müdahale etmeleri gerekirken kaçan polisler tek tek tespit edildi. Toplamda 40 polise "Görevi İhmal" soruşturması açıldı. Hasan Cevher'in katile müdahale etmeyen koruması Polis Memuru Onur G., Hakkari Polisevi Müdürü ve katil Nasuh Çulcu silahı doldurduktan sonra olay yerinden kaçan Komiser İbrahim B.'nin de aralarında bulunduğu sekiz polis Hakkari Başsavcılığı tarafından başlatılan "Görevi İhmal" soruşturması kapsamında Hakkari Valiliği tarafından açığa alındı.

İKİNCİ DEFA DOLDURUNCA MERMİ FIRLADI

İddialara göre; bazı polislerin Hasan Cevher'in şehit edildiği olayda kaçtıktan sonra kendilerini odalara kilitledikleri, olaya en ufak bir müdahalede bulunmadıkları ve dakikalarca odalardan çıkmadıkları saptandı. İddialara ve hazırlanan müfettiş raporlarına göre; Şehit Emniyet Müdürü Hasan Cevher'in koruması olan Polis Memuru Onur G., katil Nasuh Çulcu silahı doldurduktan ve Cevher'e doğrulttuktan sonra silahını çekti ve namlusunu doldurdu.

İddiaya göre; panikleyen Onur G. silahı bir defa daha doldurunca namludaki mermi silahtan fırladı. Onur G. yaklaşık dört adım önündeki olaya müdahale edemedi. Sabah'ın haberine göre Çulcu'nun rahatsız ettiği Komiser Yardımcısı Elif Ş. Şanlıurfa'ya tayin edildi.

Şehit Emniyet Müdürü Hasan Cevher davasında önemli gelişme: 8 polis açığa alındı! ile ilgili etiketler Şehit emniyet müdürü Hasan Cevher
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.