Şehit cenazesi şovuna İYİ Parti'li isimden savunma

İdlib şehidi Süleyman Şahin'in cenaze töreninde cemaatin önüne geçip sanki namaz kılıyormuş gibi poz verip fotoğraf çektiren İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur günlerdir sosyal medyadaki tepkilerin odağında. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Cesur'a sahip çıkarak "Bunun neresi yanlış?" diye sordu.

İdlib’de rejim unsurlarının kalleş saldırısı sonucu şehit olan Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’in 1 Mart günü Afyonkarahisar’daki cenaze törenine İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur da katıldı.

Cesur’un, namazın sonuna doğru cemaatin önüne geçmesinin yanı sıra kürklü beyaz mantosu, beyaz başörtüsü, makyajı tartışıldı.

İslam hukuku uzmanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise “Saf düzeninde tertip bellidir. Temel kaidelerden biri namaz kılanların önünden geçilmemesidir. Saf düzenini dikkate almayıp en önde tek başına durmaya çalışmak adaba aykırıdır” diyerek Cesur’u eleştirdi.

Şehit cenazesi şovuna İYİ Parti'li isimden savunma

KONCUK: NERESİ YANLIŞ?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından, “Elbiselerden beyaz olanları giyin. Çünkü onlar en hayırlı giyeceklerinizdir. Ölülerinizi de beyazla kefenleyin” hadisini paylaşarak Cesur’u şöyle savundu: “Dolayısıyla cenazelerde matemi ifade etmek için siyah giyinmenin dinle alakası olmadığı ifade edilmiştir. Milletvekilimiz Aylin Cesur’un namaz sonrası, protokole girerek, başını kapatarak dua etmesinin neresi yanlış? Kadın olması mı? Efendim, beyaz ve şık giyinmiş. Bu saldırıyı doğru bulmuyorum.”

Şehit cenazesi şovuna İYİ Parti'li isimden savunma - Resim : 2

AYLİN CESUR KİMDİR?

Aylin Cesur, 1970 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Cesur'un baba adı Aydın, anne adı Aysel’dir. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde aldı.

Doktorasını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı'nda Diyabet konusuyla tamamlamıştır.

2000 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru olarak görevlendirilen Aylin Cesur, aynı zamanda da 9. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığını görevini de yürütmüştür. 2008 yılında ise Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanmıştır.

İYİ Parti kurulduktan sonra partiye üye olan Aylin Cesur, partinin Genel İdare Kurulu üyesi olup aynı zamanda 27. dönem Isparta milletvekilidir.

Şehit cenazesi şovuna İYİ Parti'li isimden savunma ile ilgili etiketler İYİ Parti Şehit cenaze fotoğraf Aylin Cesur kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.