Şehit Anaları Derneği Sözcüsünden, HDP'li Gergerlioğlu'na kurşun gibi sorular

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un konuğu oldu. Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan'ın, programda Ömer Faruk Gergerlioğlu'na sorduğu sorular gündeme oturdu. Gergerlioğlu'nu zor durumda bırakan sorulardan sonra stüdyoda alkış tufanı koptu.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'den Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Youtube'da yayınlanan Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un konuğu oldu.

İzleyiciler arasında bulunan Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan, Gergerlioğlu'na soru sormadan önce, "Ömer Bey şu anda milletvekili sıfatıyla karşımızda olmanız açıkçası benim işin bir şey ifade etmiyor. Çünkü bugün bir kere daha gördüm ki siz saçtığınız fitneyle insanların zihinlerine kurşun sıkıyorsunuz." dedi.

Daha sonra sorularına geçen Tufan, "Tutturmuşsunuz bir Kürt meselesi, Kürt sorunu. 40 yılı aşkın zamandır binlerce insanın ölmesine neden oldunuz saçtığınız fitneyle. Kürt sorunu dediğiniz şey tam olarak nedir? Anayasamızda Türk ve Kürtlere ayrı maddeler mi var? Siz terör örgütüyle bu kadar ilişikli bir parti olmanıza rağmen, ben doğru bulmasam da, Meclis'te hala 50 küsur milletvekili ile temsil hakkına sahipsiniz. Partilerde Kürt siyesetçiler var. Yani her arenada temsil hakkınız var. Ben şunu öğrenmek istiyorum: HDP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden toprak koparmak istiyor mu, istemiyor mu? HDP, özerk Kürdistan kurmak istiyor mu, istemiyor mu? HDP'den vekil olduktan sonra şehitlerle ilgili neden başsağlığı mesajı paylaşmadınız? " ifadelerini kullandı.

Beyza Tufan'ın soruları karşısında zor anlar yaşayan Gergerlioğlu, partisinin terör örgütü ile bağlantısı, özerk devlet talebi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden toprak koparmak isteyip istemediğine ilişkin soruya kaçamak yanıt verince seyircilerin tepkisiyle karşılaştı.

 

Şehit Anaları Derneği Sözcüsünden, HDP'li Gergerlioğlu'na kurşun gibi sorular ile ilgili etiketler HDP Oğuzhan Uğur Ömer Faruk Gergerlioğlu babala tv Beyza Tufan şehit anaları derneği
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.