"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti!

15 Temmuz Derneği’nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği “Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti. Türkiye’nin 58 şehrinde ikamet eden şehit yakınlarının bir araya geldiği programda duygusal anlar yaşandı. “Yolunuzda Yürüyoruz” temasıyla yapılan buluşmanın açılış gecesine Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem katıldı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra şehit aileleri ile her yıl Antalya’da düzenlenen “Şehit Aileleri Buluşması” Cuma günü Mecek Camisi’nde düzenlenen “251 Hatim Programı” ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitler için okunan hatimlerin duasını Antalya İl Müftüsü Osman Artan yaptı.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti!

 

Ardından TRT Çocuk ile 15 Temmuz Derneği’nin birlikte hayata geçirdiği “Ulu Çınarın Kuşları” çizgi filmini şehit çocukları izledi. Vatan, millet sevgisi ve 15 Temmuz’u kuşların diliyle anlatan yapım büyük beğeni topladı.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti! - Resim : 2

ŞEHİTLERİMİZİN YOLU BİZİM YOLUMUZDUR
3. Şehit Aileleri Buluşması’nın açılış gecesi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik burada bir konuşma yaptı. Ortak bir acı etrafında birleşen ailelerin bir araya gelmesinin önemine değinen Şebik “Bu sene temamız Yolunuzda Yürüyoruz. Bizler şehitlerimizin bize bıraktığı yolda birlikte ilerliyoruz. Onların bize bıraktığı bu vatanı koruyor, aynı değerler etrafında buluşup 15 Temmuz’u geleceğe aktaracak kültürel çalışmaları hayata geçiriyoruz. Her sene buluşup acımızı, kederimizi, mutluluğumuz paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti! - Resim : 3

KURULAN VAKIF ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, FETÖ başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne fırsat verilmeyeceğini belirterek, tüm FETÖ mensuplarının yargı önünde hesap vereceğini ifade etti. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın kurulduğunu, ilk toplantısını yaptığını anlatan Adnan Ertem “26 Aralık’ta Cumhurbaşkanımızın tercihiyle 7 kişilik mütevelli heyeti belirlendi ve inanıyorum ki önümüzdeki 10-15 günlük süre içinde şehit yakını ve gaziler için toplanan yardım paraları için karar verilecektir” şeklinde konuştu.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti! - Resim : 4

YAŞADIĞIMIZ İHANETİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ
Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise 15 Temmuz şehit ailelerine üçüncü kez ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 15 Temmuz’da yaşanan ihanetin asla unutulmaması gerektiğinin altını çizen Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: İhaneti unutursak, 15 Temmuz gecesi yaşananları kanıyla, canıyla ödeyen şehitlerimizi gazilerimizi unutursak daha çok 15 Temmuz’lar yaşarız. Onun için 15 Temmuz’u ve şehitlerimizi asla unutmayacağız. Hafızamızı hep diri tutacağız.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti! - Resim : 5

ŞEHİT AİLELERİNİN GÖZYAŞLARI DİNMEDİ
Akşam yemeğinin ardından şehit aileleriyle buluşan Ömer Döngeloğlu ise “Sırat-ı Müstakim Üzere Olmak”ı anlattı. Şehitliğin ve gaziliğin İslam’daki yerini kıssalarla anlatan Döngeloğlu’nun konuşması sırasında aileler duygusal anlar yaşadı. Evlatlarını, eşlerini, babalarını, annelerini, kardeşlerini kaybeden ailelerin gözyaşları sel oldu.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti! - Resim : 6

Gençlerin eğitmenler eşliğinde golf oynadığı, çocukların gönüllerince eğlendiği buluşmada şehit yakınları birbirlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Ortak acıyı yaşayan ailelerden Şehit Fatih Satır’ın teyzesi Selma Satır “Biz şehit aileleri bir ateş topu yutmuş gibiyiz. Bu acının bir tarifi yok. Yüreğimizdeki bitmeyen yangın bazen hasrete bazen öfkeye dönüşüyor. Aynı acıyı paylaşan ailelerin bir araya gelmesi bu yüzden önemli. Burada farklı şehitlerimizin hikayelerini dinliyoruz aileleriyle tanışıp dertleşiyoruz. Bu bize iyi geliyor” dedi.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti! - Resim : 7

ACIMIZ DA GURURUMUZ DA İLK GÜNKÜ GİBİ
Şehit Sevda Güngör’ün annesi Nural Güngör ise “Acımız da gururumuz da aynı ilk günkü gibi. Evlat acısı bu. Gölbaşı’nda şehit olan ailelerimizle hep görüşüyoruz. Burada farklı ailelerle tanışma fırsatı buluyoruz. Allah devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

Şehit Mahir Ayabak’ın ablası Gülbeyaz Ayabak, tanımadığı ailelerle vakit geçirdiğini belirterek “Duygularımız ilk günkü tazeliğini koruyor. Burada beraber vakit geçirdiğimiz ailelerle hasretimiz aynı gün başladı. Birbirimizi teselli ediyor, güç alıyoruz. 15 Temmuz Derneği’ne bu buluşmayı her yıl gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti! - Resim : 8

HEP BİRLİKTE AĞLAMAK, BİRLİKTE DUA ETMEK ÇOK KIYMETLİ
Şehit Hikmet Baysal’ın babası Tunç Baysal “Vatansever insanlarla buluşmak bize güç veriyor. Bu birliktelik bize aile olduğumuzu hissettiriyor” derken, anne Dilek Baysal “Yapılan programlar çok anlamlıydı. Ömer Döngeloğlu hocamızı dinlerken ve Hatim Programında hem yavrularımızı andık hem ağladık. Hep birlikte dua etmek bambaşka. Birliğimizi korursak bize kimse zarar veremez” şeklinde konuştu.

Şehit Ferdi Yurduseven’in babası Fevzi Yurduseven ise “Kaynaşmak, yaşadığımız stresten uzaklaşmak ve aynı acıyı yaşayan ailelerimizle buluşmak, hasbihal etmek bize iyi geliyor. 15 Temmuz Derneği’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

15 TEMMUZ RUHUNU KORUMAMIZ LAZIM
Programın ikinci gününde Gazeteciler Hilal Kaplan ve Süleyman Özışık şehit yakınlarıyla buluşup onların dertlerini dinledi. Çoğu aile şehit yakını olmaktan duydukları gururdan bahsetti. “15 Temmuz gecesi hangi ruhla sokağa çıktıysak o ruhu yeniden yaşamamız önemli” diyen Hilal Kaplan, şehit ailelerinin yaptığı fedakarlığın eşi benzeri olmadığını vurgulayarak, aileler arasındaki birlikteliğin korunmasının önemine değindi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tüm Türkiye’de bine yakın konferans verdiğini anlatan Süleyman Özışık ise “Şehit ailelerimizi yeterince savunamadık. Savunduğumuzda hemen duygu sömürüsü yapıyorsun diyorlar oysa bu ülkede muhalefet açık açık terör örgütlerini savunabiliyor” dedi.

15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muaz Ergezen yönetiminde ailelerle bir araya gelen Antalya Milletvekilleri Av. Mustafa Köse ve Kemal Çevik de yine şehit yakınlarının sorunlarını dinleyerek atılacak adımlardan bahsettiler.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti! - Resim : 9

15 Temmuz Derneği Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç ise “Gençlerle Baş Başa” programında şehit yakınlarıyla buluştu. Kızılay’ın da Başkan Vekili olan Turunç, sivil toplum kuruluşlarında yaşadığı deneyimleri, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları olmanın önemini ve Türkiye’nin İslam coğrafyası için anlamını gençlere anlattı.

3. Şehit Aileleri Buluşması’na katılan şehit yakınları bir yıl sonra buluşmak üzere sözleşip yaşadıkları illere döndü.

"Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da gerçekleşti! ile ilgili etiketler 15 Temmuz Derneği Antalya şehit aileleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.