Şehirler arası yasak var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Şehirler arası seyahat yasağı geldi mi sorusu merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Nisan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Ramazan ayının ilk 2 haftasında kısmi bir kapanma olacağını söyledi. Buna göre hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri değişirken seyahat yasağı da geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla Türkiye Ramazan ayının ilk 2 haftasında kısmi kapanma oalcağını söyledi.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI GELDİ Mİ?

Zorunlu haller dışında şehir arası seyahate yasağı geri geldi. 

KISMİ KAPANMA!

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz. Vatandaşlarımızdan maske temizlik ve mesafe kurallarına titizlikle uymalarını istiyoruz.

AŞI UYARISI

Aşı sırası gelenlerin bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. İki haftalık dönemde hedeflediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek

 KISITLAMA SAATLERİ DEĞİŞTİ

Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir.

65 YAŞ VE ÜZERİ İÇİN KARAR

65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getiriyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir.

KAMUDA ÇALIŞMA SAATLERİ

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak.

(Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi.

Şehirler arası yasak var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs şehirler arası seyahat yasağı geldi mi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.