Şehirler arası otobüs seferleri ne zaman başlayacak 2020? Seyahat yasağı kalktı mı?

Şehirler arası otobüs seferleri ne zaman başlayacak 2020? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altın alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık önlemlerinin arttırılmasına sebep oldu. Sağlık önlemleri kapsamında şehirler arası seferler iptal edilmişti. Birçok kişi seferlerin başlayıp başlamadığını merakla araştırıyor. Peki, Şehirler arası otobüs seferleri ne zaman başlayacak 2020? Seyahat yasağı kalktı mı? Detaylar haberimizde..

Şehirler arası otobüs seferleri ne zaman başlayacak 2020 Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 virüsü dünya genelinde çoğu ülkede ölümlere sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile 3.584 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüs önlemleri kapsamında şehirler arası uçak ve otobüs seferleri yasaklanmıştı. Vatandaşlar şehirler arası yolların ne zaman açılacağını ve seyahat yasağının uzatılıp uzatılmadığını merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, Şehirler arası otobüs seferleri ne zaman başlayacak 2020? Seyahat yasağı kalktı mı? Detaylar haberimizde...

Şehirlerarası otobüsler ne zaman çalışmaya başlayacak? Otobüs ...

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren iller özel olarak değerlendirilecek. Edinilen bilgiye göre bu illerde temel önlemler alınarak, sosyal hayatın yeniden başlatılması gündeme gelebilecek. İşyerlerinin açılması söz konusu olabilecek. Bu illerin ancak kendileriyle benzer verilere sahip komşu illerle iletişime geçebileceği veya sadece il sınırları içerisinde serbesti sağlanacağı, şehirler arası hareketliliğe izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Böylece vaka görülmeyen illerin diğerlerinden korunarak, “tersine karantina” uygulanabileceği kaydediliyor.

Dolayısıyla bu bilgiler kapsamında 7 ilde iller arası otobüs yasağının başlayacağı tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak konuyla ilgili ilerleyen günlerde değerlendirme yapılması bekleniyor. 15 gün süreyle şehirler arası seyahat yasağın uzatıldığı iller de ise otobüs seyahat kısıtlamasının ilerleyen haftalarda resmi makamlar tarafından ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iller arası seyahat yasağı ile ilgili şunları ifade etmişti;

Halen 31 ilde uygulanan şehirler arası giriş-çıkış sınırlandırmasını 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

 

Şehirler arası otobüs seferleri ne zaman başlayacak 2020? Seyahat yasağı kalktı mı? ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanı Koronavirüs Korona 2020 Mayıs seyahat yasağı izin belgesi yasak yolculuk seyahat kısıtlaması
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.