Şehir Üniversitesi'nde ne proje ne de yayın var!

Yeni parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı Şehir Üniversitesi ile ilgili YÖK raporu ortaya çıktı. 2018 tarihli rapora göre, 'Şehir Üniversitesi proje üretmiyor, yayın yapmıyor.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zamanında TEKEL'e ait olan araziyi üniversiteye tahsis ettiğini" söylemiş, Ahmet Davutoğlu ile birlikte Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Feridun Bilgin'i Halkbank'ı dolandırmakla suçlamıştı.

TARTIŞMALARIN MERKEZİNDE

Tartışmaların odağındaki Şehir Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği uluslararası sempozyum, kongre veya sanatsal sergi sayısının yalnızca 1 olduğu öğrenildi.

Ayrıca üniversitenin Ar-Ge projelerine harcanan bütçe oranı yüzde 0,2'de kalmış. Kontenjanının yalnızca yüzde 60,57’si dolu olan üniversite, sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında da hiç ödül alamadı.

 Üniversitede 2008 yılından bugüne kadar tek bir doktora mezunu olmaması ise dikkat çeken bir başka nokta.

Şehir Üniversitesi'nde ne proje ne de yayın var!

YÖK RAPORUNDA ÇARPICI DETAYLAR VAR

YÖK tarafından hazırlanan Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu'na göre üniversitede öğretim elemanı başına 41 öğrenci düşüyor. Reklam ve tanıtım harcamalarına 4 milyon 192 bin 911 lira harcayan üniversite, kütüphaneye 611 bin 243 lira harcadı. Ar-Ge projelerine toplam 5 milyon 68 bin harcanırken, bunun sadece 414 bin 965 lirası üniversitenin öz kaynağından karşılandı.

ÖĞRETİM ELEMANI BAŞINA DÜŞEN YAYIN SAYISI SIFIRIN ALTINDA

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 2018 Yılı İzleme ve Değerlendirme Raporu’na göre, üniversitenin ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı yalnızca 0,02; endeksli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısı ise 0,14.

Şehir Üniversitesi'nde ne proje ne de yayın var! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Ahmet Davutoğlu YÖK şehir üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.