Şehir suyu şebekesine hacker saldırısı

ABD'nin Florida eyaletinde bir hacker, şehir suyunu zehirlemeye çalıştı. Durumu fark eden yetkililer olaya müdahale etti. Felaketin eşiğinden dönülürken, şehir suyu şebeke sistemine nasıl böyle kolayca ulaşıldığı sorusu endişeye neden oldu.

Florida'nın Tampa şehrindeki Oldsmar bölgesinde bulunan şehir suyu şebeke tesisinin bilgisayar sistemlerine sızan ve kimliği tespit edilemeyen hacker normal koşullarda musluk suyuna çok az miktarlarda ve sadece suyun asiditesini düşürmek için karıştırılan bu kimyasalı 1 milyon metreküpte 100 birimden 11 bin 100 birime yükseltmeye çalıştı.

DENETÇİNİN DİKKATİ SAYESİNDE FELAKETTEN DÖNÜLDÜ

The Guardian'da yer alan habere göre: Dikkati sayesinde durumu fark eden denetçi sayesinde duruma müdahale edildi ve tehlike ortadan kaldırıldı. Yetkililer 'Hiçbir zaman vatandaşlarımız için zehirlenme tehlikesi bulunmuyordu.' açıklamasını yapsalar da 15 binden fazla ev ve iş yeri için su sağlayan şebekeye yapılan saldırı FBI ve gizli servis tarafından soruşturulmaya başlandı bile.

Şehir suyu şebekesine hacker saldırısı

UZAKTAN ERİŞİMLİ SİSTEM DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Yapılan açıklamaya göre hacker'ın kolayca ulaştığı uzaktan erişimli sistem de olaydan sonra devre dışı bırakıldı. Olayın duyulmasıyla birlikte bölgede yaşayan vatandaşlar seslerini sosyal medyadan duyurup durumun nasıl büyük bir felakete dönüşebileceğini anlatmaya çalıştılar.

SODYUM HİDROKSİT NEDİR?

Sodyum Hidroksit beyaz renkte olup nem çekici özelliği olan bir madde. Suda kolaylıkla çözülüyor. Yumuşak, kaygan ve sabun hissi veren bir yapıda. Sıvı ve katı halde bulunabiliyor ve herhangi bir kokusu da yok. Katı olanı payet, boncuk gibi şekillerde olurken sıvı olanı, sulu çözelti şeklinde bulunmakta. Sodyum Hidroksit temizleme malzemesi olarak kullanılır, en yaygın olanı lavabo açıcılarıdır. Güçlü yağ alma özelliği sayesinde paslanmaz çeliklerde kullanılır.

Şehir suyu şebekesine hacker saldırısı ile ilgili etiketler ABD Saldırı Floride su şebekesi hacker
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.