Şehidin isminin parka verilmesine CHP ve HDP'den ret

Mersin Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı'nda Cumhur İttifakı Üyesi Tufan Nenni’nin Huzurkent Bahşiş Mahallesi’ndeki Özgür Çocuk Parkı’nın adının 'Şehit Ramazan Bahşiş' olarak değiştirilmesi yönündeki önergesi, CHP'li ve HDP'li meclis üyeleri tarafından reddedildi. Ret kararı sonrası mecliste tartışmalar yaşandı.

Mersin Akdeniz Belediye Meclisi, Ekim ayı birinci toplantısını Başkan M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirdi. Açılış ve yoklama ile başlayıp, bir önceki toplantıya ait birleşim tutanak özetinin oylanmasıyla süren meclis toplantısında, verilen önergeler okunarak gündeme alındı.

Toplantıda, Meclis Üyesi Tufan Nenni, Huzurkent Bahşiş Mahallesi’nde bulunan Özgür Çocuk Parkı’na, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Dibek Köyü kırsalında 19 Haziran 2017 yılında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş’in adının verilmesi için önerge sundu. CHP ve HDP’li meclis üyeleri, önergenin komisyonlara havale edilmesine karşı çıkarak, direkt oylanmasını istedi. Bu talep üzerine, Başkan Gültak, önergeyi direkt oylamaya sundu. Yapılan oylamada, Şehit Ramazan Bahşiş’in isminin parka verilmesi, CHP’li ve HDP’li meclis üyelerinin, 16’ya karşı 18 oyçokluğu ile reddedildi. Sonucu tepki gösteren Belediye Başkan Gültak, “CHP ve HDP’li meclis üyelerinin oyçokluğu ile şehidimiz Ramazan Bahşiş’in isminin bir parka verilmesi reddedilmiştir” dedi.

Şehidin isminin parka verilmesine CHP ve HDP'den ret

"SİZLERİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?"

Ret oyu veren meclis üyelerine seslenen Başkan Gültak; “Eğer iyi niyetli olsaydınız, bu önergenin komisyonlara sevk edilmesini isterdiniz. Siz, şehit adının parka verilmemesini talep ettiniz. Bir şehit isminin bir parkımıza verilmesi, sizleri neden bu kadar rahatsız ediyor? Şehitlerimiz olmasaydı bizler de özgür olamazdık. Şehitlerimiz olmasaydı, Cumhuriyetimiz de bugün olmazdı. Halkımız, bu konuyla ilgili gereken değerlendirmeyi yapacaktır” diye konuştu.

"AİLESİNİN YAŞADIĞI MAHALLE"

Verdiği önergenin reddedilmesine tepki gösteren Tufan Nenni de CHP’li ve HDP’li meclis üyelerine seslenerek; “Şehidimizin isminin, ailesinin yaşadığı mahallede yer alan bu parkımızda yaşatılmasını istiyorduk. Ailesi ve arkadaşlarının talebi bu yöndeydi. Sizi ne rahatsız etti? Bunun hesabını vatandaşlarımıza vereceksiniz” dedi.

Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Dibek köyü kırsalında çıkan çatışmada 19 Haziran 2017 yılında şehit olmuştu.

DHA

Şehidin isminin parka verilmesine CHP ve HDP'den ret ile ilgili etiketler CHP HDP Şehit Mersin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.