Sefer Görev Emri nedir? Sefer Görev Emri sorgulama nasıl yapılır?

Sefer Görev Emri nedir? E Devlet sisteminin hizmetleri içerisinde yer alan sefer görev emri sorgulamanın anlamı zaman zaman vatandaşlar tarafından merak ediliyor. En çok arananlar ise; sefer görev emri nedir, kimlere çıkar? Sefer görev emri e-devlet'te nasıl sorgulanır? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. Merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz....

Sefer Görev Emri nedir? En çok arananlar ise; sefer görev emri nedir, kimlere çıkar? Sefer görev emri e-devlet'te nasıl sorgulanır? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. E Devlet sisteminin hizmetleri içerisinde yer alan sefer görev emri sorgulamanın anlamı zaman zaman vatandaşlar tarafından merak ediliyor.Merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz....

İhtiyaçları karşılayacak tertiplerin yapılmasından sonra her yükümlüye sefer görev çağrısı halinde katılacağı birliğin yerini ve katılma süresini belirten bir sefer görev emri verilir. Koğuş ve kuruluşa ait gizli bilgilerin açığa vurulmaması için sefer görev emirlerine ve bunlara ait bildiri çizelgelerine birlik ve kurumların numarası ve açık adı yazılmaz. Bunun yerine birlik ve kurumlara bir seferberlik numarası verilir. Seferberlik numaraları aynı zamanda kısmî seferberlik halinde seferber edilecek birlik ve kurumlara tertip edilen yedek personelin sefer görev çağrısında da kullanılır.

Sefer görev emri nereden sorgulanır?

E-devlet sistemi içerisinde yer uygulamalardan biri de sefer görev emri sorgulama. Sefer görev emri sorgulama yapmak isteyen gençler, askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaatta bulunarak veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.

E-DEVLET GİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sefer Görev Emri nedir? Sefer Görev Emri sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler e-Devlet asker askerlik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.