Şef Mehmet Yalçınkaya, halk ozanı Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti

Jüri koltuğuna oturduğu MasterChef Türkiye programıyla adını geniş kitlelere duyuran ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, "Bozkırın Tezenesi" olarak bilenen ve Türk halk müziğine sayısız eser kazandıran Neşet Ertaş'ın Kırşehir'deki mezarını ziyaret etti.

TV8 ekranlarının büyük bir heyecanla izlenen lezzet yarışması MasterChef'in yeni sezonunda da jüri koltuğuna oturmaya hazırlanan ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, Bozkırın Tezenesi olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş'ın, Kırşehir'de, Bağbaşı Mezarlığında yer alan mezarını ziyaret etti.

Mehmet Yalçınkaya, Neşet Ertaş'ın mezarı başında çekilen fotoğraf karesini 1,1 milyon takipçili Instagram hesabından ''Büyük ustayı ziyaret ettim büyük Ozanımız NEŞET ERTAŞ ve aklıma gelen Ah yalan dünya türküsü saygıyla 🙏 #neşetertaş #kırşehir'' notuyla yayınladı.

Şef Mehmet Yalçınkaya, Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti

Ünlü şefin fotoğrafını takipçileri beğeni ve yorum yağmuruna tuttu.


1950’li yıllardan itibaren yaptığı plaklarla, özellikle Orta Anadolu türkülerini ve bozlakları kayıt altına alan; 1960’lı yıllardan itibaren ise bizzat kendisinin yazdığı türküleri seslendiren ve sonrasında türküleri dilden dile gönülden gönüle ulaşan Neşet Ertaş 25 Eylül 2012'de 74 yaşında İzmir'de yoğun bakımda tutulduğu hastanede yaşamını yitirdi. Neşet Ertaş'ın cenazesi Kırşehir'de vasiyetine uygun biçimde babasının mezarının ayak ucuna defnedildi.

 

 

Şef Mehmet Yalçınkaya, halk ozanı Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti ile ilgili etiketler Sosyal Medya Neşet Ertaş mehmet yalçınkaya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.