Sedef Kabaş'ın yolu FETÖ'cü "Jeansbiri" ile nasıl kesişti?

Zafer Şahin: Yakasını FETÖ’ye kaptırmış olma ihtimali yüksek. Belki de örgütün şantajlarına teslim olmak zorunda kaldı!

Katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklanan Sedef Kabaş hakkında yeni iddialar var.

Son olarak, Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraz 58. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Kabaş'ın yeni şüpheli bağlantılarını ise Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin bugün köşesinde okurları ile paylaştı.

Sedef Kabaş'ın, ‘Salih’ kod adını kullanan Ahmet Kemal Aydoğdu adlı FETÖ Mahrem İmamı ile bağlantısı olduğunu belirten Şahin, Kabaş'ın özel yazışmalarının örgütün elinde olduğunu öne sürdü.

Milliyet yazarı Zafer Şahin "Sedef Kabaş’ı kurtaran jeans biri!" başlığını taşıyan yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklanan Sedef Kabaş, Londra’da doğan, Boğaziçi Uluslararası İlişkiler mezunu bir gazeteci. Parlak bir kariyeri var. Boston Üniversitesi’nde TV haberciliği üzerine yüksek lisans yapmış. CNN International’da çalışan ilk Türk gazeteci, vs...

Merkez medyada uzun yıllar çalıştıktan sonra 2014 yılında ilginç bir şekilde FETÖ’nün kanallarında boy göstermeye başlıyor. Boy göstermek ne kelime, adeta vazgeçilmezi, ekran yüzü haline geliyor! Kabaş’ı merkez medyadan FETÖ’nün kanallarına sürükleyen etken sadece iktidar düşmanlığı, Erdoğan antipatisi olabilir mi? Mümkün değil. Kuvvetle muhtemel o dönemde Kabaş’ın hayatını kökten etkileyen bir gelişme yaşanıyor.

Ayrıntılara geçmeden bugünden bir bilgi aktaralım. Emniyet raporuna göre, Kabaş’ın yolu o tarihte ‘Salih’ kod adını kullanan Ahmet Kemal Aydoğdu adlı FETÖ Mahrem İmamı ile kesişiyor.

Nasıl mı? Aydoğdu, Elazığ’daki bir FETÖ okulunun müdürü. Aynı zamanda Twitter’daki “Jeansbiri” adlı hesabı kullanan kişi. Kabaş’ın Twitter hesabı çalındığında devreye hemen Aydoğdu giriyor. Bir şekilde hesabı kurtarıyor. Ve ne olduysa bundan sonra oluyor. Emniyet raporunda Kabaş ile Aydoğdu’nun yazışmalarının FETÖ’nün elinde olduğu belirtiliyor. Tabii çalınan hesaptaki diğer yazışmalar da.

Yani Kabaş’ın hesabını kurtardığına sevindiği gün yakasını FETÖ’ye kaptırmış olma ihtimali yüksek. Belki de örgütün şantajlarına teslim olmak zorunda kaldı. Bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey, Sultanahmet’te 13 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası “İstanbul vurulmadıkça Türkiye uyanmaz” diye tweet atan kişinin normal bir ruh haline sahip olamayacağı. O kişinin bir örgüt tarafından baskı ve şantajla yönlendirilmiş olma ihtimali yadsınamaz.

Kabaş’a bir nokta koyup, ‘Jeansbiri’ adlı hesapla devam edelim. Bu FETÖ imamıyla sosyal medyada yolu kesişen ünlülerin sayısı çok fazla. Can Dündar, Hayko Bağdat, Levent Üzümcü, Metin Uca gibi hükümet karşıtı birçok ismin hesabını onaylatıp, mavi tık almasını sağlayan bu Jeansbiri olmuş. Bunu nereden mi biliyoruz? Bu isimler hesapları onaylandıktan sonra FETÖ imamına sosyal medyadan teşekkür etmiş! Hesap onaylatmak için neden böyle birine ihtiyaç duydukları da ayrı bir merak konusu! Jeansbiri şu an hapiste. Kabaş olayıyla isminin yeniden gündeme gelmesi birilerini fena halde rahatsız etmiş olmalı.

En çok da geçmişte “Teşekkür ederim jeansbiri” diye tweet atan siyaset ve medya dünyasından isimleri."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Sedef Kabaş'ın yolu FETÖ'cü "Jeansbiri" ile nasıl kesişti? ile ilgili etiketler FETÖ Sedef Kabaş jeans biri köşe yazarları zafer şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.