Sedat Peker'in yeni videosunda dikkat çeken ayrıntı

Hakkında soruşturma başlatılan ve bir süre önce yurt dışına kaçan suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesabından yeni bir video paylaştı. Önceki videosunda önünde Mario Puzo'nın Omerta kitabı bulunan Peker, bu kez de Isaac Deutscher'ın 'Kovulan Sosyalist Troçki' kitabını tercih etti.

Geçtiğimiz haftalarda Kuzey Makedonya polisi tarafından sınır dışı edilip Kosova'ya sığınan Sedat Peker'in Türkiye'de bulunan adamlarına eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiş; 121 adresten 52 kişi gözaltına alınmıştı.

Bir süredir yurt dışında bulunan Peker, operasyonlar ve gözaltılarla ilgili bir video çekerek suskunluğunu bozmuş ve 3 ayda toplan 12 video çekeceğini söylemişti. Peker'in ikinci videosu ilk videodan 4 gün sonra geldi.

'KOVULAN SOSYALİST TROÇKİ' KİTABINA YER VERDİ

İlk videosunda efsane film Godfather'ın senaryonusunun esinlenildiği, İtalyan yazar Mario Puzo'nun Omerta kitabını önünde bulunduran Peker, bu kez farklı bir kitapla mesaj verdi.

Peker, bu kez videosunda Isaac Deutscher'ın 'Kovulan Sosyalist Troçki' isimli kitabına yer verdi.

Sedat Peker'in yeni videosunda dikkat çeken ayrıntı

KİTAP "BÜTÜN SİLAHLI PEYGAMBERLER YENMİŞ, SİLAHSIZLAR YENİLMİŞLERDİR"  SAPTAMASINDAN YOLA ÇIKILARAK YAZILDI

Deutscher’in bir klasik niteliğindeki Troçki biyografisi üç ciltten oluşuyor. Biyografide Troçki'nin hayatı ve mücadelelerinin yanı sıra, devrimlerin sınıfsal temelini ve devrim sürecinde yaşanan iç mücadeleleri de anlatan Deutscher, arka planda sosyalizme geçiş sürecinin sorunlarını da ele alıyor.

Machiavelli’nin "bütün silahlı peygamberler yenmiş, silahsızlar yenilmişlerdir" saptamasından yola çıkarak, Troçki’nin, çağımızın en büyük devriminde nasıl silahsız olarak yendiğini daha sonra ise silahlı, zaferi kazanmış, zırhının altında ezilen bir komutan olarak karşımıza çıktığını anlatan Deutscher, "Kovulan Sosyalist"te ise Troçki'nin sürgün yıllarını ve suikasta uğrayarak öldürülmesini anlatıyor.

Sedat Peker'in yeni videosunda dikkat çeken ayrıntı - Resim : 2

TROÇKİ KİMDİR?

Marksist teorisyenlerden olan Lev Troçki, 1917 Rus Devrimi, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin kurulması ve alt yapısının oluşturulmasında etkili olan isimlerden biridir. Dışişlerinde sorumlu Halk Komiseriliği ve Bolşevik Parti'nin Politbüro üyeliğini yapmış; Kızıl Ordu'nın kurulmasında etkin rol oynamıştır. Vladimir Ilyich Lenin'nin ölümünden sonra Josef Stalin'e karşı "Sol Muhalefet"i geliştirmiş ve bu yüzden SSCB'den sürülmüştür. 11 sene süren sürgün hayatında birçok ülkede bulunmuş ve "Troçkizm"i yaymak ve dünyada sosyalist bir düzen sağlamak amacıyla çalışmalar sürdürmüştür. Şu an halen dünyada Troçkizm'den etkilenmiş gruplar bulunmakla birlikte özellikle Stalinizm ve Maolizm'e karşı muhalefeti oluşturmaktadır.

18 Ocak 1929 tarihinde, Sovyet Ceza Kanunu'nun 58/10 maddesinden, devrimcilik ve yasa dışı Sovyet Partisi kurmak suçlamalarıyla Sovyetler Birliği'nden sürüldü. Ülkeden sürülmesinden hemen sonra Türkiye'ye sığındı ve 1929-1933 yılları arasında İstanbul'da Büyükada'daki evinde çok sıkı güvenlik önlemleriyle birlikte torunu ve kızıyla birlikte yaşadı. Bu dönem sakin bir hayat sürdü ve düşüncelerini kaleme alma fırsatı buldu.

 

Sedat Peker'in yeni videosunda dikkat çeken ayrıntı ile ilgili etiketler Sedat Peker kitap video Troçki
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.