Sedat Peker'in oğlu Diriliş Ertuğrul dizisinden çıkarıldı mı?

Geçtiğimiz günlerde reyting rekortmeni 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde ‘Turalı’ rolüne hayat veren Sedat Peker’in oğlununun sessiz sedasız kadrodan çıkarıldığı haberleri yapılmıştı. Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın yaptığı açıklamayla bu haberleri yalanladı.

TRT ekranlarında reyting rekorları kıran ‘Diriliş Ertuğrul’un geçtiğimiz sezon yayınlanan bölümünde Sedat Peker’in oğlu Boğaçhan Talha Peker de rol alıyordu. Meclis gündemine de taşınan konuyla ilgili TRT o dönem geri adım atmazken, yeni sezonda Peker’in oğluna yer verilmedi.

Yeni sezonda kardeşleri ile yollarını ayıran ve Osmanlı Devleti’nin temellerini atacağı topraklara gelen Ertuğrul Gazi, düşmanlarıyla amansız bir mücadeleye tutuştu. Geçtiğimiz sezona göre oyuncu kadrosu baştan aşağı değişirken, dizide rol verildiği için bazı kesimler tarafından eleştirilen Sedat Peker’in oğlu da birçok isim gibi geçen sezonda kaldı. Senaryo gereği diziden ayrılan tüm isimler için bir son hazırlanırken, ‘Turalı’ rolüne hayat veren ve ana karakterlerin yakından ilgilendiği Sedat Peker’in oğlunun canlandırdığı karaktere bir son yazılmadı. Bunun üzerine bazı medya kuruluşlarında Boğaçhan Talha Peker'in sessizce kadrodan çıkarıldığı haberleri yapıldı.

Bunun üzerine Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ sosyal medya üzerinden kamuoyu açıklaması yaptı.

İşte o açıklama;

Önceki gün bir kısım medyada yer alan, dizimizin ikinci sezonunda "Turalı" karakterine hayat veren oyuncumuz Boğaçhan Talha Peker'in sessiz sedasız dizimizden çıkarıldığı yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Tarihi gerçeklikten ilham alan dizimiz de işleen konular, belirli zaman ararlıklarını kapsamaktadır. Üçüncü sezon hikayemiz, ikinci sezon hikayemize göre 10 yıl sonra yaşananlar konu alınmaktadır. Bu nedenle "Turalı" karakterine dizimizin üçüncü sezonunda yer verilmemiştir. Yine dizimizin ikinci sezonunda "Dündar Bey" karakterine hayat veren Arda Anarat adlı oyuncumuzda, karakterin 10 yıl yaşlanması nedeniyle üçüncü sezonda yerini Batuhan Karacakaya adlı oyuncumuzda bırakmıştır. Dizimizin ikinci sezonunda "Turalı" karakterine hayat veren çocuk oyuncumuz Boğaçhan Talha Peker'in küçük yaşına rağmen göstermiş olduğu başarılı performans, halkımızın teveccühünü kazanmıştır. Boğaçhan Talha Peker'in oyunculuk kariyerine devam etmek istemesi halinde, yapım şirketimiz kendisi ile önümüzdeki yıllarda başka projelerde de birlikte çalışamayı düşünmektedir. Öte yandan, haberin veriliş tarzı ve haber yapılırken şirketimizin bilgisine başvurulmaması gibi hususlar göz önünde alındığında söz konusu haberin gazetecilik etiği ile bağdaşmadığını belirterek; oyuncumuz Boğaöhan Talha Peker hakkında bir kısım medyada yer alan haberin gerçekle ilgisi olmadığını kamuoyu ve izleyicilerimizle paylaşırız.

MEHMET BOZDAĞ KİMDİR?

“Diriliş: Ertuğrul” dizisinin senaristi ve yapımcısı olan Mehmet Bozdağ, 1 Ocak 1983 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kayseri’de okudu. Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olduktan sonra Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

Mehmet Bozdağ, Tekden Film adlı yapım şirketinin Op. Dr Kemal Tekden ile beraber ortaklarındandır. Halen Tekden Film’in Kurucu Ortağı ve Yapımcısı olan Mehmet Bozdağ, Tarih çalışmalarına 2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Doğumunun Yüzüncü Yılında Necip Fazıl Kısakürek’ adlı bir arşiv çalışması ile başlamıştır. 2009 Yılında Miray Film adlı yapım şirketiyle ‘Kardeş Şehirler’ ve ‘Son Rüya’ adlı TRT belgesellerinde senaristlik yapmıştır.
Yapımını Tekden Film’in, yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği senaryosunu Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin’in yazdığı, yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı Diriliş “Ertuğrul” Dizisinde Engin Altan Düzyatan Ertuğrul Gazi’yi canlandırırken Esra Bilgiç Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.

Sedat Peker'in oğlu Diriliş Ertuğrul dizisinden çıkarıldı mı? ile ilgili etiketler Diriliş Ertuğrul oyuncu Sedat Peker hangi kim ayrıldı boğaçhan talha peker Mehmet Bozdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.