Sedat Peker'in hedefinde bu kez Faruk Bildirici var!

Şehit MİT mensubu ve cenazesine katılan meslektaşlarının kimliklerinin ifşa edilmesiyle ilgili dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari Erk Acarer'e Sedat Peker'den övgüler geldi. BAE yönetiminin "mesaj paylaşma" uyarısını hiçe sayarak açıklamalar yapan Peker, Acarer'i eleştiren gazeteci Faruk Bildirici'yi hedef aldı.

Uzun süredir Twitter üzerinden paylaşım yapmayan Sedat Peker bu durumu medya ombudsmanı Faruk Bildirici için bozdu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Peker, bu ülke yetkililerinin kendisine mesaj yayınlamaması konusunda telkinlerde bulunmasına karşın Erk Acarer'e yaptığı açıklamalar hakkında yeni mesajlar paylaştı.

Peker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda bu kez gazeteci Faruk Bildirici'yi hedef aldı.

Geçtiğimiz günlerde kendisine ait mesajları aracı olarak kamuoyuna duyuran Erk Acarer'i eleştiren Faruk Bildirici'yi sert sözlerle hedef alan Peker, "Faruk Bildirici isminde basındaki bazı tartışmalı yazılarla ilgili kendince hüküm veren, gazeteci olarak bilinen bir kişi Erk Acarer isimli gazetecinin kendi sayfasında tweetlerimi yayınlayıp bununla ilgili haber yapmasını eleştirmiş. Basındaki Ombudsmanlık makamına Faruk Bildirici seçilmiş midir ya da atanmış mıdır bilmiyorum. Böyle bir ünvanı hangi sebeple kendine hak görüyor onu da bilmiyorum.  En yüksek seviyede suikaste uğrama riskim görüldüğü için bazı kısıtlamalar altındayım." dedi.

FİRARİ ERK ACARER'E ÖVGÜLER

Bunun sadece Birleşik Arap Emirlikleri’nde değil, tüm dünyada yapılan bir uygulama olduğunu belirten Peker, Bildirici'ye şu sözlerle yüklendi;

"Erk Acarer’e yapacağım açıklamaları 5 gün öncesinden ilettim. Kullandığım belgelerin, resimlerin ve bilgilerin doğruluğunu bu sürede teyit etti. Akıllı adamları bu dünyada durduracak hiçbir engel yoktur. Güvenlik protokolü gereği saldırgan tweetler atmam engellendi. Ancak güvenlik protokolündeki hukuki boşluğu gördüm. Retweet yapmamın engel olduğu yazmıyordu. Ben de bu hakkımı kullandım.

Erk Acarer’le düne kadar büyük düşmandık. Benimle ilgili çok düşmanca yazılar yazdı. Ancak namuslu bir adam, namuslu bir gazeteci. Gösterdiğim duruşa ve dirence saygı göstermiş olacak ki suikaste uğrama riskim olduğu halde, iade edilmem için basında da çıktığı üzere ülkemiz tarafından bulunduğum ülkeye akıl almaz teklifler yapıldığı halde, verdiğim söz üzerine bildiklerimi anlatabilmem için Twitter üzerinden böyle bir haber gerçekleştirdi. 15-20 sene sonra geçmiş yakın tarihimiz şöyleydi denilerek yazılan kitaplarda Erk Acarer onurlu duruşuyla yazılırken Faruk Bildirici ve şahsıma olan kinlerinden dolayı ona destek çıkanlar, Z kuşağındaki gençlere “Cebindeki telefonu çıkar” diyen yaşlı dayılar gibi yazılacaklar."

Sözcü yazarı Saygı Öztürk ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki son polemiği de hatırlatan Peker şöyle devam etti;

"Ombudsmanlık görevini hatırlayıp, haber yapıp Saygı Öztürk Bey haklıdır derdi. Ancak bunlarda nerede o yürek? Düşman derecesinde olduğumuz Erk Acarer’in bu namuslu tavrını Z kuşağı gelecekte saygıyla anarken Faruk Bildirici gibi kişileri ise nasıl anacaklarını  hep beraber göreceğiz."

Sedat Peker'in hedefinde bu kez Faruk Bildirici var! ile ilgili etiketler Sedat Peker Faruk Bildirici mesaj Erk Acarer
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.