Sedat Peker, suskunluğunu "Omerta" mesajı ile bozdu

Bir süre önce yurt dışına kaçan ve geçtiğimiz hafta Makedonya'dan sınır dışı edilen Sedat Peker hakkında çıkan iddialar ile ilgili ilk kez konuştu. Sosyal paylaşım sitesi Youtube'dan bir video yayınlaya Peker'in konuşması sırasında masanın üzerinde duran kitap ise dikkat çekti. Peker'in söz konusu kitap ile kimlere mesaj yolladığı merak konusu oldu.

 

Bir süre önce Makedonya'dan sınır dışı edilen ve Türkiye'de adamlarına operasyon başlatılan Sedat Peker, YouTube'dan bir video yayınladı. Peker, yayınladığı videoda hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Daha sonra 12 video daha çekeceğini belirten Peker'in konuşma yaptığı sırada yanında duran kitap ise dikkat çekti.

Sedat Peker, suskunluğunu "Omerta" mesajı ile bozdu

Peker'in yanında duran kitap, İtalyan yazar Mario Puzo'nun yazdığı "Omerta" isimli kitaptı. Efsae film Godfather'ın senaryonusunun esinlenildiği romanı yazan Puzo'nun bu kitabının adı mafyada "suskunluk yasası" anlamına da geliyor.

Sedat Peker, suskunluğunu "Omerta" mesajı ile bozdu - Resim : 2

KİTABIN KONUSU

New York’un Mafya liderlerinden Raymonde Nisane tarafına düzenlenen bir suikasta kurban gidiyor. Nisane, ‘’Merhamet kötü bir alışkanlıktır. Sahip olmadığınız güçler için hak iddia etmektir ve kurbana karşı işlenen affedilmez bir suçtur.’’düşüncesi ile hayatına devam etmiştir. Kendisinin merhametsizliğinin yanı sıra kendi gibi büyüttüğü ve yeri gelince kendi yerine geçmesi için örgütlediği yeğeni Asttore’ya sıra gelmiştir.

OMERTA NEDİR?

Omertà, yetkililer veya yabancılar tarafından yapılan sorgulamalar karşısında sessizliğe önem veren bir Güney İtalya sessizlik yasası ve onur kodudur; özellikle cezai soruşturmalar sırasında yetkililer, hükümet veya dışarıdan kişilerle işbirliği yapmamak için kullanılır.

Sedat Peker, suskunluğunu "Omerta" mesajı ile bozdu ile ilgili etiketler Sedat Peker video omerta mario puzo
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.