Sedat Peker mahkemede! İlk kez ifade verdi...

PKK'nın "Hendek savaşı"na destek olmak amacıyla "Barış için Akademisyenler" adlı grup tarafından yayınlanan ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı ihanet bildirisine, karşı yazdığı yazıda kullandığı ifadeler sebebiyle hakkında ‘tehdit’ ve ‘suç işlemeye tahrik’ suçlamasıyla dava açılan Sedat Peker ilk kez savunma yaptı.

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Avukatları Turgay Özdoğan ve Kübra Oktay ile Anadolu Adliyesi’ne gelen Peker davanın görüldüğü mahkemeye giderek iddianamedeki suçlamalara karşı savunmasını yaptı. Peker davanın son duruşmasına sağlık raporu göndererek katılmamıştı.

İKİ AYRI SUÇLAMA

Sedat Peker, kendi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayımladığı yazısında:

‘Devlet eğer ki bir gün işleyemez hale gelirse yani terör ve düşman ülkeler hedefine ulaşırsa bu Vatanın evlatları yani kasap Ahmet'ler, bekçi Kemal'ler, bilgisayar mühendisi Yavuz'lar yani kısacası tüm vatan öncelik olarak dağlarda teröristleri aramayacaklardır. (…) Tekrardan söylüyorum; oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız’ ifadelerini kullanmıştı. Akademisyenlerin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada Peker hakkında ‘tehdit’ suçundan dava açılmış ve 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davanın görülmesine başlanmıştı.

Sedat Peker mahkemede! İlk kez ifade verdi... ile ilgili etiketler sedat peke ihanet bildirisi akademisyenler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.