Sedat Peker DHKPC'lilerin mezarını ziyaret etti

Sedat Peker, Ramazan Bayramı’nda ilginç bir kabir ziyareti ile gündeme geldi. Peker, "DHKP-C’li" kişilerin mezarlarını ziyaret edip dua okudu

Sedat Peker, Dev-SOL üyesi Cavit Özkaya'nın kabir ziyareti ile ilgili detayları kişisel blogunda paylaştı.

Peker ziyaretle ilgili, “Tam mezarlıktan çıkacak iken farklı görüşleri savunduğumuz hatta düşman dahi olsak ‘ÖLDÜLER AMA YENİLMEDİLER’ sözünü mezar taşlarına yazdıran, gerçek anlamda bir duruşları olan 30 sene önceki DHKP-C’lilerin de mezarını ziyaret edip dua ettim… Bugün kendini onların devamı olduğunu söyleyen sözde DHKP-C’li, özde ise para için cinayet işleyen kiralık katilleri düşünüp, kendi kendime tebessüm ettim” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker DHKPC'lilerin mezarını ziyaret etti

Peker’in mezarını ziyaret etiği Cavit Özkaya, 1991’de İstanbul Dikilitaş’ta öldürülmüştü.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye’nin İstanbul'da 12 Temmuz 1991 tarihinde güvenlik güçleriyle girdikleri silahlı çatışmada ölen Özkaya ve 4 arkadaşının ailesine tazminat ödemesine hükmetmişti.

Operasyonun birçok soru işaretiyle dolu olduğuna dikkat çeken mahkeme, operasyon sonrasında yürütülen soruşturmanın da eksiklerle dolu olduğunu vurgulamıştı. Özkaya, Dev-SOL üyesiydi.

 

Sedat Peker DHKPC'lilerin mezarını ziyaret etti ile ilgili etiketler DHKP-C Sedat Peker Ramazan Bayramı bayram
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.