Sedat Peker: BAE "Başka ülkeyi kötüleyen video çekme" dedi

Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Sedat Peker, Halk TV'den İsmail Saymaz'a bir demeç verdi... Peker'in Türkiye ile BAE arasında yakınlaşan ilişkilere sonrası Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği merak konusuydu.. Sedat Peker bu konuda, "BAE’nin görevli memurları 'Bizim ülkemizde başka bir ülkeyi kötüleyen videolar çekemezsiniz' dedi." açıklaması yaptı

Firari olarak bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nden tartışma yaratan videolar yayımlayan Sedat Peker yaptığı yeni açıklamalar ile gündemde...

Bir süredir Dubai’de olduğu bilinen Peker, avukatı aracılığıyla, Halk TV'den İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı.

Saymaz’ın Halktv’de yayımlanan yazısında Peker’e “Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile giderek yakınlaşması halen bu ülkede bulunan Sedat Peker’in akıbetini nasıl etkiler? Peker’in varlığı iki ülke arasında bir pazarlığa konu ediliyor mu? Peker, BAE kalabilecek mi? Video çekebilecek mi?” soruları yöneltildi.

"BAE HİÇKİMSEYİ TESLİM ETMEDİ"

Sedat Peker, Dubai’de üç yıllık oturumu olduğunu belirterek, “Bu ülkede suç işlemediğim sürece beni kimse başka yere yollayamaz. En fazla yapacağı şey, ülkelerinden ayrılmamı istemeleri olur. BAE hiç kimseyi teslim etmemiştir” dedi.

Peker’in o sorulara verdiği cevaplar şu şekilde;

"Pasaportumun iptal edildiği tarih “Belki başka bir ülkeye geçebilirim” diye paylaşım yaptığım zamana denk geliyor. Eşim ve yaşları küçük olan üç çocuğum haricinde, ailem ve çevremdeki herkesin pasaportları iptal edildi. Hangi gerekçeyle iptal edildiğini henüz anlayamadım. Mahkeme kararı olmadan, İçişleri Bakanı talimatıyla iptal edildiler.

"ŞİRKET KURDUM"

Dubai’de şirket kurdum. Üç senelik oturum aldım. İş insanı olarak bulunuyorum. Pasaportum iptal edildiği için başka bir ülkeye gidebilmem mümkün değil. Mücadeleyi bırakmış değilim.

BAE'DEN "VİDEO ÇEKME" TALİMATI

BAE’nin görevli memurları “Bizim ülkemizde başka bir ülkeyi kötüleyen videolar çekemezsiniz” diye düşüncelerini söylediler. Burası yabancı ülke ve kanunlarına tabiyim. Tüm imkanlarımı zorlayıp video çekme gayretinde olacağım.

Türkiye ve BAE’nin görüşme konusunun sadece şahsımla ilgili olduğunu düşünmüyorum. İki ülke arasında dış politika ile ilgili çok farklılık var."

Sedat Peker: BAE "Başka ülkeyi kötüleyen video çekme" dedi ile ilgili etiketler Sedat Peker Birleşik Arap Emirlikleri BAE İsmail Saymaz suç örgütü lideri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.