Seda Sayan İle Yemekteyiz Programında Olay Profiterol Tarifi! Tek Kelimeyle Şahane!

Geçtiğimiz günlerde Seda Sayan ile Yemekteyiz programında yapılan profiterol tarifi izleyenleri ekran başına kilitledi. O çok konuşulan ve çok sevilen tatlının malzemelerine bir bakalım.

Geçtiğimiz günlerde Seda Sayan ile Yemekteyiz programında yapılan profiterol tarifi izleyenleri ekran başına kilitledi. O çok konuşulan ve çok sevilen tatlının malzemelerine bir bakalım.

Seda Sayan İle Yemekteyiz Programında Olay Profiterol Tarifi! Tek Kelimeyle Şahane!

Profiterol Tatlısı Malzemeleri;

  • 15 adet kedi dilli bisküvi
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

 

Herkesin evinde bulunan bu malzemeler ile siz de ortaya eşsiz bir profiterol tatlısı çıkarabilir. Tatlının kendi içinde pek çok püf noktası olsa da ilk deneyiminizde bile harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Gelin şimdi de tatlımızın yapılma aşamalarına bir bakalım.

 Seda Sayan İle Yemekteyiz Programında Olay Profiterol Tarifi! Tek Kelimeyle Şahane! - Resim : 2

Profiterol Tatlısı Yapılışı;

Öncelikle derin bir kaba iki yumurta sarısı, 1 su bardağı un, yarım su bardağı buğday nişastası, 1 su bardağı toz şeker ve 1 litre sütü alarak güzel bir şekilde çırpalım. Kaynadıktan sonra ise içerisine 1 paket vanilyayı ekleyelim. Streç film yardımı ile her yerini kapatarak soğumaya bırakalım. Bir kap içerisine 2 poşet krem şanti ve 1 litre sütü ekleyerek mikserle çırpalım.

Seda Sayan İle Yemekteyiz Programında Olay Profiterol Tarifi! Tek Kelimeyle Şahane! - Resim : 3

Krem şanti üzerini streç filmle kapatarak bekletelim. Sosu için ise tencereye bir paket hazır çikolata sosu ve 2.5 su bardağı sütü alalım. Sosumuzu da koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım. 15 adet kedi dilli bisküvimizin her birini 4 parça olacak şekilde keselim. Soğuyan muhallebimize hazırlamış olduğumuz krem şantiyi ilave edip yaklaşık olarak 5-6 dakika homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.

Seda Sayan İle Yemekteyiz Programında Olay Profiterol Tarifi! Tek Kelimeyle Şahane! - Resim : 4

Kremanın üzerine de kedi dilli bisküvimizi ekleyerek iyice çırpalım. Kedi dillerimizin muhallebimize iyice karıştığından da emin olalım.  Daha sonra yuvarlak ya da kare borcama yayalım. Üzerine de soğumuş olan çikolata sosumuzu dökerek eşit bir şekilde düzeltelim. Ardından da tatlımızı daha iyi bir şekilde servis edebilmek için 4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Servis etmek için buzdolabından alın!

Afiyet Olsun..

Seda Sayan İle Yemekteyiz Programında Olay Profiterol Tarifi! Tek Kelimeyle Şahane! ile ilgili etiketler tatlı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.